Lai iepriecinātu sievu, brits nopērk princeses Diānas kleitu (4)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix/Leta/AFP

Londonā par 862 800 sterliņu mārciņām (707 496 latiem) izsolītas desmit princeses Diānas kleitas, tostarp arī tērps, kurā viņa Baltā nama ballē dejoja ar aktieri Džonu Travoltu.

Tumši zilā samta vakarkleita ar atsegtiem pleciem, ko viņa valkāja ASV prezidenta Ronalda Reigana 1985.gada pasākumā par godu Velsas princim un princesei, tika pārdota par augstāko cenu - 240 000 mārciņu (196 800 latiem).

Kleitu nopirka

«britu džentlmenis, kurš ar to vēlējās pārsteigt un uzmundrināt savu sievu»

, atklāja izsoļu nams «Kerry Taylor Auctions».

Izsolē piedāvātos tērpus, ko darinājuši Diānas iecienītākie modes dizaineri, viņa valkāja oficiālās vizītēs Austrijā, Austrālijā, Brazīlijā, Indijā, Dienvidkorejā un ASV, uzskaitīja izsoles rīkotājs.

1997.gada labdarības izsolē, divus mēnešus pirms princeses traģiskās bojāejas, drānas nonāca amerikāņu uzņēmējas Morīnas Rorehas īpašumā.

2011.gadā viņa pieteica bankrotu un sarīkoja 14 kleitu izsoli. Tomēr pārdot izdevās tikai četras, jo «sākuma cenas bija smieklīgi augstas», sacīja izsoles rīkotāja Kerija Teilore.

Otrdien izsolīto tērpu

cenas svārstījās no 24 000 līdz 240 000 mārciņu (no 19 680 līdz 196 800 latiem).

Izsoļu nams atklāja, ka divas no tām iegādājās «nozīmīgs» britu muzejs.

«Tas ir svarīgi nākamajām paaudzēm,» sacīja Teilore. «Diāna bija tautas princese, tāpēc tautai jādod iespēja tās apskatīt. Tas ir mūsu mantojums, mūsu vēsture.»

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu