KNAB izvērtēs IZM ierēdņa braucienu uz PČ bobslejā un skeletonā (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudē izvērtēs Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas apmaksāto braucienu uz Sanktmoricu Šveicē Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta un jaunatnes departamenta direktora vietniekam Edgaram Severam.

KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs teica, ka sakarā ar birojā saņemtu iesniegumu KNAB pārbaudē izvērtē šo informāciju atbilstoši savai kompetencei

Portāls «pietiek.com» vēstīja, ka federācija apmaksāt Severa braucienu ministrijai piedāvājusies trīs nedēļas pēc tam, kad ministrijas komisija, kuras sastāvā bija arī šis ierēdnis, izlēmusi par finansējuma sadali sportam, tostarp par dotācijas piešķiršanu SIA «Bobsleja un kamaniņu trase «Sigulda«».

Portāls norāda, ka saskaņā ar federācijas viceprezidenta Zinta Ekmaņa vēstuli šogad sākumā izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim lūgta atļauja «komandēt uz Pasaules čempionātu bobslejā un skeletonā, kurš notiks 2013.gada 01.-04.februārim Sanktmoricā (Šveice), Jūsu vadītās ministrijas Departamenta sporta jomā direktora vietnieku Edgaru Severu».

Federācija apliecinājusi gatavību «segt komandējuma izmaksas: izvietošanu, aviobiļetes» un apliecinājusi ministram, ka

«Severa klātbūtne čempionātā veicinās izpratni par augsto sasniegumu sporta realitātēm un problēmām,

mūsu sporta veidu tehnikas īpatsvaru augstvērtīga rezultāta veidošanā». Ministrija šādu atļauju arī deva.

Ministrija atklājusi, ka valsts amatpersonas aviobiļete un naktsmītnes apmaksātas no Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas līdzekļiem, taču precīza summa ministrijai neesot zināma. Savukārt

no budžeta līdzekļiem segti 145 lati - dienas nauda un apdrošināšana.

«Nevarētu teikt, ka šāda prakse, kad komandējuma izmaksas daļēji sedz trešā puse, ir bieža, bet ir komandējumi, kurus daļēji apmaksā kāda cita institūcija vai uzaicinātāja puse (piemēram, saistībā ar amatpersonu dalību ES sanāksmēs, darba grupās vai citos pasākumos),» portālam norādījusi ministrija.

Pagājušā gada 13.decembrī pieņemts ministrijas rīkojums «Par Finanšu piešķiršanas sportam komisijas izveidi». Tajā noteikts, ka šāda komisija izveidojama, lai izvērtētu pieprasījumus finanšu līdzekļu saņemšanai.

Ar šo pašu rīkojumu, ko Ķīļa slimības laikā parakstījis viņa aizvietotājs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, apstiprināts arī komisijas sastāvs, un par komisijas priekšsēdētāja vietnieku kļuvis tieši Severs. Savukārt komisijas priekšsēdētāja ir departamenta direktora Ulrika Auniņa, kuras izraudzīšanās konkursu nesen par prettiesisku atzinusi administratīvā rajona tiesa, vēstīja portāls.

[r ] Vienīgā komisijas sēde notikusi pērn 18.decembrī, un tajā piedalījies arī Severs kā komisijas priekšsēdētāja vietnieks. Komisija sagatavoja priekšlikumus paredzēto līdzekļu sadalei, un šie priekšlikumi tika iesniegti izvērtēšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē (LNSP).

Ministrija gan īpaši uzsver, ka «komisijas sagatavotajā un LNSP iesniegtajā priekšlikumā par 2013.gada valsts budžeta līdzekļu sadali nevienā no apakšprogrammām biedrība «Latvijas Bobsleja un skeletona federācija» nav noteikta kā valsts budžeta līdzekļu (dotācijas) saņēmēja».

Taču ministrija nenoliedz, ka «LNSP tika atbalstīts priekšlikums par dotācijas piešķiršanu SIA «Bobsleja un kamaniņu trase «Sigulda»», kuras 100% kapitāla daļu turētāja ir IZM».

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu