Par Caunes atstādināšanu malumedniecības dēļ jālemj domei (33)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune noteikti pārkāpis ētikas normas, taču, vai pašvaldības vadītājs ir tiesīgs arī turpmāk vadīt tās darbu, jāizlemj novada domei, un nozares ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība) uz to neaicinās.

Tā, komentējot situāciju ar nelegālās medībās pieķerto Cauni, norādīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sabiedrības informēšanas daļa.

"Jelgavas novada domei ir jāvērtē, vai priekšsēdētājs, kurš šādi rīkojies, ir tiesīgs vadīt pašvaldības darbu.

Ētiskas dabas pārkāpums šajā gadījumā noteikti bijis, taču ministrija nevar vērtēt mēra atbilstību ieņemamajam amatam, jo malumedības un ar tām saistītie notikumi bijuši ārpus darba laika," pavēstīja ministrija.

Var iestāties kriminālatbildība

VARAM uzsvēra, ka par malumedniecību var iestāties kriminālatbildība, bet šaudīšanās ir administratīvs pārkāpums. "Ministrs Cauni varētu atstādināt tikai tad, ja pārkāpumi būtu saistīti ar pienākumu pildīšanu darba laikā," paskaidroja ministrijā.

"Šajā gadījumā Jelgavas novada domei būtu jāvērtē, vai priekšsēdētājs, kurš šādi rīkojies, ir tiesīgs vadīt pašvaldības darbu. Jo sevišķi augsta līmeņa amatpersonām būtu jādomā, kā tās izskatās sabiedrībā arī brīvajā laikā. Caune no amata var atkāpties jebkurā laikā, bet šis nebūs tas gadījums, kad Cauni uz to aicinās nozares ministrs," atkārtoti sacīja VARAM.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma" nedēļas nogalē vēstīja, ka Caune piedalījies nelegālās medībās. Pirms gada novada vadītājs kopā ar domniekiem organizēja medības darba laikā. Šoreiz lieta nodota policijai un notiek izmeklēšana.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu