Šķēles un Bojāra slepenā tikšanās ar čečenu uzņēmēju (128)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Čečenu uzņēmēja apsardze uzbrukusi raidījuma "Nekā personīga" darbiniekiem, kas centās nofilmēt, kā uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs tiekas ar Saeimas deputātu Andri Šķēli un bijušo Rīgas mēru Gundaru Bojāru.

Kā informē raidījums, kāds skatītājs informējis, ka viesnīcā „Rīdzene” Saeimas deputāts un Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle pusdieno ar bijušo Rīgas mēru Gundaru Bojāru un vairāku gaļas pārstrādes uzņēmumu īpašnieku Bislanu Abdulmuslimovu.

Kad žurnālisti ieradās uz šo sanāksmi, lai to nofilmētu, bruņota apsardze aizturēja operatoru un centās iznīcināt safilmēto materiālu. Abdulmuslimova apsargi operatoram atņēma kameru un mēģināja izdzēst ierakstīto. „Nekā personīga” žurnālists uzskatīja, ka apsardze rīkojas nelikumīgi, tādēļ izsauca policiju. Apsargus aizturēja un nogādāja iecirknī, kur viņiem sastādīja protokolu par žurnālista darba traucēšanu.

Tikmēr oligarhi klusu aizgāja, bet Abdulsmuslimovs mēģināja noregulēt konfliktu.

Bislans Abdulmuslimovs taisnojas, ka apsargi pārcentušies. Viņš neesot licis uzbrukt operatoram un atņemt kameru. Pēc incidenta uzņēmējs pameta Šķēli ar Bojāru, kļuva atsaucīgs un bija gatavs sniegt interviju.

Gribējuši runāt par biznesu

Kā norāda raidījums, pēdējos gadus Abdulmuslimovs strauji "audzējis muskuļus" pārtikas biznesā. Viņam pieder zivju rūpnīca "Kaija", Rēzeknes un Daugavpils gaļas kombināti. Lai gaļu un zivis varētu labāk eksportēt uz Krieviju, viņš kopā ar Valsts prezidenta padomnieku Vasiliju Meļņiku izveidojis zīmolu „Baltijas marka”. Tur vēlējies iesaistīt arī uzņēmumu "Valmieras piens", kas pieder Šķēles meitām.

Abdulmuslimovs gan norāda, ka no sarunas nekas neesot sanācis, jo žurnālisti to iztraucējuši: "Teiksim godīgi – jūs iejaucāties un saruna nesanāca. Bija tikai sarunas sākums."

Abdulmuslimovs par sadarbību ir cerīgs, taču Šķēle nav. Viņš norāda, ka "Valmieras piens" var iztikt bez Abdulmuslimova un "Baltijas markas".

Komentāri (128)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu