"Daimler" lietā aizturēto Teni patur apcietinājumā (28)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesa šodien nolēma paturēt apcietinājumā Vācijas autobūves koncerna "Daimler" kukuļošanas lietā aizturēto Leonardu Teni.

Aizstāvība gribēja brīvību

Apgabaltiesa šodien pārskatīja Centra rajona tiesas 14.februāra lēmumu par apcietinājuma piemērošanu Tenim, nolemjot to atstāt spēkā.

Kā ziņots, sūdzību par minēto Centra rajona tiesas lēmumu 17.februārī iesniedza Teņa aizstāvība. Kā pauda advokāts Andrejs Elksniņš, aizdomas attiecībā pret Teni ir "vispārīgas un abstraktas", proti, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) neatklājot ne vien to, kā norit izmeklēšana, bet arī to, par ko tieši Tenis tiek turēts aizdomās.

Aizstāvji arī iesniedza lūgumu procesa virzītājam pārvērtēt un atcelt aizliegumu izpaust pirmstiesas kriminālprocesā iegūtās ziņas, jo šāds liegums ierobežojot advokātus likumā paredzēto pienākumu izpildē un aizliedzot lietā pieaicināt noteiktus ekspertus un lieciniekus, kas varētu atspēkot izvirzītās aizdomas. Vienlaikus tiekot gatavota prasība Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) pret Latvijas valsti, jo Tenis uzskata, ka viņš ir nelikumīgi aizturēts un apcietināts, kā arī psiholoģiski ietekmēts.

Apcietina aizdomās par kukuļošanu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 14.februārī nolēma apcietināt "Daimler" kukuļošanas lietā aizturēto bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra tā laika padomnieku un SIA "Rīgas satiksme" (RS) padomes priekšsēdētāja vietnieku Teni.

KNAB lietā par "Daimler" dotajiem kukuļiem Rīgas domes amatpersonām 11.februārī veica kratīšanu RS telpās un citur. Pēc tam sekoja vēl vairākas procesuālās darbības šajā lietā, tostarp vairākas personas tika aizturētas. Kopējo aizturēto skaitu un citas ar lietu saistītas detaļas KNAB izmeklēšanas interesēs neatklāj.

Tenis tika aizturēts 12.februāra vakarā Daugavpilī. KNAB izmeklētāji aizturēja arī kādu privātpersonu, pensijas vecuma Zviedrijas pilsoni Raimondu Krastiņu, taču Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 13.februārī atteicās viņu apcietināt. Tagad Krastiņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kukuļos vairāk nekā trīs miljoni

Izmeklētāji konstatējuši, ka starpnieki nodošanai Rīgas pašvaldības amatpersonām saņēmuši vairāk nekā 4,3 miljonus eiro (3,02 miljonus latu).

Izmeklētāji sadarbojas ar Vācijas kolēģiem - Štutgartes prokuratūras un Bādenes-Virtembergas policijas amatpersonām, kas veic izmeklēšanu par rūpnīcas "Mercedes Benz" autobusu nozares bijušo darbinieku saistību ar kukuļdošanu ārvalstu amatpersonām.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu