Jēkabpilī sašautie policisti nepametīs policiju (31)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jēkabpils spēļu zāles „Fēnikss” bruņotā laupīšanā ievainotie divi policisti šobrīd iziet rehabilitācijas kursu Jaundubultu sanatorijā Jūrmalā. Abi cietušie pēc pārdzīvotās apšaudes pauda pārliecību, ka pēc atveseļošanās negatavojas pamest darbu policijā, trešdien informēja LNT ziņas.

Šonedēļ apritēs mēnesis, kopš traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī, kad laupīšanas apšaudē amata brāļi nošāva vienu policistu un divus savus kolēģus smagi ievainoja.

Sanatorijā atkal acīs krīt "Fēnikss"

Jēkabpils traģēdijā smagi sašautie policisti Salvis Tihanovskis un Rims Šveds šajās dienās atgūst veselību Jaundubultu sanatorijā. Tieši iepretim tai atrodas spēļu zāle „Fēnikss”, kuru policisti var redzēt pa savas istabiņas logu.

„Likteņa ironija – „Fēniksa” dēļ mēs atbraucām šeit un „Fēnikss” mums atkal ir priekšā,” zīmīgi norādīja likumsargi. Tomēr sanatorija ir tā vieta, kur viņi iziet divu nedēļu rehabilitācijas kursu, ko viņiem nodrošinājis Iekšlietu ministrijas Veselības un sporta centrs.

Sajūtas labākas, kruķi vairs nevajag

Laupīšanas apšaudē Salvis guva ievainojumu kaklā, bet Rims kājā. Viņi esot uz sanatoriju atbraukuši daudz sliktākā izskatā, nekā ir šobrīd, vēstīja LNT ziņas. Salvis intervijā atzina: „Veselība uzlabojusies, emocionāli arī jūtos labi. Tagad ir vieglāk pēc visas šīs ārstēšanas.”

Arī otrs uzrukumā cietušais Rims raidījumam apstiprināja, ka šobrīd jau jūtoties daudz labāk. „Atbraucot šurp, staigāju ar kruķi, tagad - bez tā staigāju, tikai nedaudz piekliboju,” stāstīja Rims.

Otrreiz būtu rīkojušies citādi

Iztaujājot par pārdzīvoto uzbrukumā, abi likumsargi apgalvoja, ka viņi labāk raugoties nākotnē – uz priekšu, nekā kavējas pagātnes atmiņās. Naktīs murgi viņus nemoka un miegs esot labs.

Kā noskaidroja LNT ziņas, pašu kolēģu sašautie policisti esot pārdomājuši savu rīcību, dzenoties pakaļ bandītiem, tāpēc otrreiz būtu rīkojušies citādāk. Toreiz viņu rīcībā neesot bijis pietiekami informācijas.

Salvis norādīja: „Cik viņi ir, tie laupītāji, - skaits, vai ir bruņoti ar kaujas ieročiem - to mēs nezinājām. Mums bija minimāla informācija, teiksim, iespējams, bruņoti, un, iespējams, ar gāzes pistolēm, skaitu nezinājām. Protams, zinātu skaitu, neietu trijatā klāt.”

Uzskata, ka kolēģiem kolēģi jāatbalsta

Kopš četrus gadus strādā policijā, Rims ne reizi nebija lietojis šaujamieroci. Salvis bija šāvis, bet tikai brīdinājuma šāvienus gaisā. To, ka bandīti izrādījās policisti, abi esot uzzinājuši krietni vēlāk - slimnīcā.

„Viņiem jāatbalsta savi kolēģi un jāiet roku rokā, kā saka, nevis pret. Mums visiem algas ir samazinātas, mēs dzīvojam, kaut kā visi velkam to visu, nav tik traki, lai uz kaut ko tādu ietu,” atzina Rims.

Tāpat cietušie policisti nedomājot, ka gaidāmās reformas policijā, izskaudīs no darba iekšlietu sistēmā ļaunprātīgos kolēģus. Rims pauda uzskatu: „Cilvēki ir dažādi – darbā viņš varbūt ir tāds, tad pēkšņi viņam ir otra puse – sliktā, kuru nemaz nevar redzēt.”

Paliks policijā, jo arī gaterī var notikt nelaime

Tuvinieki pēc notikušās traģēdijas Jēkabpilī esot ieminējušies par iespēju mainīt darbavietu uz ko daudz mierīgāku, taču abi cietušie policisti pret šādu soli izturoties noraidoši un  nedomājot pamest darbu policijā.

Rims uzskata, ka katrā darbavietā var kaut kas notikt: „Tajā pašā gaterī cilvēks var strādāt un roku nozāģēt vai vēl kaut ko, kāds cilvēka liktenis būs, tāds būs.” Savukārt Salvis pat spēj pajokot: „Kā saka, reizi mūžā arī slotas kāts šauj, varbūt arī šeit tāpat ir – reizi mūžā sanāca.”

Šo piektdien Rims un Salvis atstās sanatoriju Jūrmalā, tomēr viņiem abiem priekšā gaidāms vēl ilgs atveseļošanās periods mājas apstākļos, tādēļ atgriešanās darbā tik ātri nenotiks, vēstīja LNT ziņas.

Apšaudē bojā gāja viens policists

TVNET jau ziņoja, ka apšaudē „Fēniksa” spēļu zālē Jēkabpilī šogad, 25.janvāra rītā gāja bojā policijas darbinieks, divi policisti tika ievainoti, viens no tiem smagi.

Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir bijuši policijas darbinieki - Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars darbojušies specvienības "Alfa" sastāvā, bet brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi savulaik strādājuši Tukuma policijā. Piektais ir civilpersona Staņislavs Babelis.

Laupīšanas laikā tika nogalināts policijas kapteinis Andris Znotiņš, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem.

Skatīt pievienotos video.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu