Policisti likumus pārkāpjot darba nepārtrauktā stresa dēļ (53)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Policistu likumpārkāpumi, kas pēdējā laikā jau vairākkārt šokējuši sabiedrību, saistāmi ar nepārtraukto stresu, kādā atrodas kārtības sargi, tādēļ, lai šādas situācijas novērstu, būtu nepieciešams atjaunot iespējas policistiem pēc smagās darba dienas relaksēties un gūt speciālistu atbalstu.

Šādu pārliecību otrdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Labrīt, Latvija!" pauda kriminologs un Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskās fakultātes dekāns Andrejs Vilks.

"Skaidrot to var ļoti vienkārši - pirmām kārtām tas ir saistīts ar pastāvīgām, izteiktām, ļoti smagām stresa situācijām, ar kurām regulāri saskaras policijas darbinieki,"

norādīja kriminologs.

Visu laiku spriedzes stāvoklī

Viņš norādīja, ka ļoti niecīgais atalgojums, kāds ir policistiem, kredītsaistības, tai pašā laikā nepieciešamība nodrošināt ģimeni, kā arī strādāt ar kontingentu, kas nav īpaši patīkams, izraisa smagas sekas cilvēku psihē.

Katrs to mēģina risināt dažādi - ar ģimenes atbalstu, lietojot alkoholu vai citādi. Tomēr nepieciešams būtu atjaunot relaksējošās telpas, psihologu atbalstu policistiem, lai pēc smagās dienas kārtības sargi varētu relaksēties. Patlaban tā visa nav un policists visu laiku paliek spriedzes stāvoklī, uzsvēra Vilks.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu