Jēkabpils laupītāji varētu būt iesaistīti citos noziegumos (140)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No nozieguma rokraksta un izmeklētāju neoficiāli sniegtās informācijas iespējams secināt, ka uzbrukums Jēkabpilī nav bijis pirmais šīs laupītāju grupas noziegums. Policija pārbaudot citas pēdējo gadu laupīšanas, kur izmantotas policijas vai apsardzes formas un kas palikušas neatklātas, ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Varētu būt plānojis "Alfa" darbinieks

Jēkabpils spēļu zāles "Fenikss" laupīšanu, kuras laikā tika nošauts Viesītes policijas iecirkņa vecākais inspektors kapteinis Andris Znotiņš, varētu būt izplānojis policijas specvienības "Alfa" darbinieks Arvo Žagars, vēsta raidījums.

Žagaram laupīšanas dienā esot bijis jābūt darbā tieši šajā spēļu zālē, taču viņš paņēmis brīvdienu.

Policijā arī neoficiāli pieļauj, ka šī varētu nebūt vienīgā policistu-noziedznieku veiktā laupīšana, tāpēc tiekot pārbaudīti līdzīgi neatklāti gadījumi.

Studentu pažēlo

Raidījums arī noskaidrojis, ka  Znotiņš nošauts no tuva attāluma ar mērķtiecīgu šāvienu. Līdzās Znotiņam automašīnā atradās Policijas koledžas students, kam ir prakse Jēkabpils policijā. Uzbrucēji viņu pažēlojuši – notēmējuši pret viņu šaujamieroci, bet nav izšāvuši – noziedznieki, redzot, ka viņam nav pistoles, studentu neaiztika.

Kā ziņots, 25.janvārī pēc plkst.9 Jēkabpilī notika bruņots laupīšanas uzbrukums spēļu zālei "Fēnikss". Asiņaino laupīšanu paveica pieci uzbrucēji - divi bijušie Valsts policijas Zemgales reģiona policisti brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi, kurus tiesa bija likusi pieņemt atpakaļ darbā, bet vadības, iespējams, tālredzības dēļ tas nenotika. Viņi tikai formāli skaitījās darbā Jūrmalā, bet algu nesaņēma un arī nestrādāja.

Liela pieredze

Divi specvienības "Alfa" kaujinieki ar lielu pieredzi policijā – Arvo Žagars un Leonīds Kohuņovs. Kolēģi par viņiem izteicās labi, kā par biedriem, uz kuriem varējis paļauties. Neviens pat neesot nojautis, ka kaut kas līdzīgs varētu notikt. Vienīgā civilpersona grupā bija šoferis Staņislavs Babelis. Viņi visi ir no Tukuma un tā apkārtnes, Žagars no Kauguriem, Babelis no Jelgavas. Neoficiāli zināms, ka viņi visi regulāri apmeklējuši kādu sporta klubu Tukumā. Spriežot pēc informācijas portālā draugiem.lv, viņi visi bijuši pazīstami jau sen. Hristoforidi un Babelis aizrāvās ar pauerliftingu, abi piedalījušies sacensībās, pārstāvot Tukumu. Deniss sargāja "Feniksa" spēļu zāli Jūrmalā, bet Žagars strādājis "Feniksa" zālē Jēkabpilī. Daži no laupītāju piecnieka kādreiz strādājuši apsardzes firmā "Alfor", vēsta raidījums.

Versijas par noziegumu ir vairākas, taču galvenā ir noziedznieku mantkārība. Leonīda Koņuhova advokāts atklājis, ka "Alfas" darbinieks noziegumā piedalījies naudas trūkuma dēļ. Gandrīz visiem uzbrucējiem bijuši kredīti. Kā norāda raidījums, Denisam Hristoforidi, kurš, saņemot kredītu, varējis uzrādīt tikai oficiālo policijas algu - 200 latus, tika izsniegts kredīts 40 000 eiro apmērā.

Komentāri (140)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu