"Latvenergo" rosina atcelt ārkārtas situāciju 26 novados (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Situācija ar energoapgādi ir uzlabojusies un iepriekš izsludināto ārkārtas situāciju varētu atcelt 26 novados, šodien valdību informēja "Latvenergo" vadītājs Āris Žīgurs.

Rosina atcelt

Tiek rosināts ārkārtas situāciju atcelt Cesvaines, Lubānas, Aizkraukles, Kokneses, Skrīveru, Ērgļu, Amatas, Cēsu, Jaunpiebalgas, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu, Raunas, Vecpiebalgas, Daugavpils, Ilūkstes, Krāslavas, Dagdas, Aglonas, Zilupes, Preiļu, Vārkavas, Līvānu, Riebiņu, Viļānu un Ventspils novadā.

Savukārt, lai preventīvi novērstu koku iekrišanu elektrolīnijās, AS "Sadales tīkls" ierosina saglabāt ārkārtas situāciju 14 novados - Rēzeknes, Krāslavas, Ciblas, Ludzas, Jēkabpils, Krustpils, Viesītes, Aknīstes, Salas, Neretas, Pļaviņu, Jaunjelgavas, Madonas un Varakļānu novadā.

Pēc valdības uzdevuma Ekonomikas ministrijai uz rītdienas vadības sēdi jāsagatavo rīkojums par ārkārtējās situācijas atcelšanu attiecīgajos novados, kuru saraksts gan vēl var mainīties pēc saskaņošanas ar ceļu uzturētājiem.

Sola atjaunot visiem

Žīgurs šodien ministriem solīja, ka šīs dienas laikā elektroapgāde varētu tikt atjaunota visiem uzņēmuma klientiem. Vakar vakarā bez elektrības vēl bijuši 23 klienti, un šodien turpinoties aktīvs darbs.

Kā ziņots, kopš Ziemassvētkiem valstī ir elektroapgādes problēmas, kas laika apstākļu dēļ saasinājās Jaungada laikā. "Latvenergo" publicētā informācija liecina, ka vissliktākā situācija bija ap gadu miju, kad elektroenerģijas piegāde bija traucēta vairāk nekā 65 000 energokompānijas klientu.

Saistībā ar šo krīzi "Latvenergo" un citas atbildīgās institūcijas izstrādā priekšlikumus, kā līdzīgu dabas stihiju gadījumos samazināt iespējamos postījumus.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu