Elektrolīniju atjaunošanu kavē mežizstrādātāju trūkums

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cīņa ar kokiem patlaban sagādā lielākās problēmas elektroenerģijas piegādes atjaunošanas darbos, tāpēc joprojām nepieciešama mežizstrādātāju aktīvāka iesaistīšanās, norāda AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Ja interesi izrādīšot pietiekams skaits kvalificētu mežizstrādātāju, elektroenerģijas pārtraukumus būs pilnībā iespējams novērst nedēļas laikā, vērtē energokompānija.

Lai gan jau piesaistītie darbuzņēmēji sniedz neatsveramu palīdzību darbā, trūkst profesionālas mežizstrādes tehnikas un cilvēku, norāda "Latvenergo". Lielākās problēmas sagādā arvien no jauna konstatētie līniju bojājumi, kas rodas, apsnigušajiem un apledojušajiem kokiem noliecoties pāri līnijām. ""Latvenergo" rīcībā nav šādām īpaši ārkārtējām situācijām nepieciešamais tehnikas apjoms, jo līdzīgas stihijas notiek ļoti reti," saka Siksnis.

Tāpēc uzņēmēji, kuriem pieejama meža tehnika, tiek aicināti pieteikties palīdzēt līniju sakopšanas darbos pie vietējā reģionālā AS "Sadales tīkls" pārstāvja, kurš ir atbildīgs par ārpakalpojumu sniedzēju piesaistīšanu un darbu koordinēšanu.

Patlaban darbos iesaistīti aptuveni 1000 cilvēku. Kopš 7.janvāra palīdzību elektroapgādes atjaunošanā sniedz četras kaimiņvalstu energokompāniju brigādes. Igaunijas un Lietuvas brigādes ieradušās ar savu speciālo tehniku, kas ļauj tās operatīvi iesaistīt elektrolīniju atjaunošanā.

Kā ziņots, situācija ar energoapgādi Latgales reģionā pasliktinājusies un ir smaga. Vēl vakar vakarā bez elektroenerģijas bijuši 5600 klientu, bet tad sācies lietus un šorīt no rīta bija ap 10 800 klientu.

Īpaši smaga situācija esot Ludzas un Preiļu novadā, kur lietus uzsūcies koku zaros esošajā sniegā un uz elektrolīnijām sākuši krist ne tikai lapu koki, bet arī skuju koki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu