ANO Drošības padome nosaka sankcijas Kongo DR nemierniekiem (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO Drošības padome noteikusi sankcijas Kongo Demokrātiskās Republikas nemiernieku grupējumam M23 un to sabiedrotajiem Ruandā - Ruandas Atbrīvošanas demokrātiskajiem spēkiem (FDLR).

Saskaņā ar pieņemtajām sankcijām nemierniekiem un to sabiedrotajiem tiks iesaldēti līdzekļi un noteikts ceļošanas aizliegums.

«Mēs uzskatām, ka šie pasākumi palīdzēs sasniegt mērķi - nodrošināt pastāvīgu mieru Kongo DR austrumu daļā,» teikts ASV vēstnieces ANO Sūzanas Raisas izplatītajā paziņojumā.

Dumpinieku grupējums M23 sacelšanos sāka aprīlī, taču vasarā tika panākta vienošanās par uguns pārtraukšanu. Karadarbība atsākās 15.novembrī, divas dienas pēc tam, kad ANO un ASV vērsa sankcijas pret M23 līderi.

Nemiernieki savā kontrolē sagrāba stratēģisko pilsētu Gomu valsts austrumu daļā, taču pēcāk no tās atkāpās.

Nemiernieki pārstāv etniskos tutsi, kuri sacēlušies, jo nav izpildīts 2009.gada miera līgums, kas paredzēja viņu formējumus iekļaut regulārās armijas sastāvā.

ANO eksperti uzskata, ka M23 kaujinieki, kas pastrādājuši noziegumus pret civiliedzīvotājiem, saņem atbalstu no kaimiņvalsts Ruandas, kā arī mazākā mērā no Ugandas. Abas valstis to kategoriski noliedz.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu