Maserati gatavo Porsche konkurentu (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maserati

Maserati plāno līdz 2015.gadam izlaist auto ar vidū iebūvētu dzinēju, kurš tādējādi būtu tiešs Porsche 911 konkurents.

Topošais auto tikšot konstruēts uz jaunā Alfa Romeo 4C tehnoloģiskās platformas un tiks piedāvāts kā ar V6, tā arī ar V8 motoru, vēsta Autocar.

Britu izdevums gan atzīmē, ka auto izlaišana oficiāli vēl nav apstiprināta, taču FIAT koncernā ietilpstošā uzņēmuma vadība jau sen runājot, ka šāds modelis ir nepieciešams zīmola turpmākas augšanas nodrošināšanai.

«Šobrīd mēs esam pārstāvēti apmēram 21 procentā premium sporta automobiļu tirgus,» Autocar sacījis Maserati vadītājs Haralds Vesters. «Līdz 2015.gadam mēs nosegsim 100 procentu tirgus.» Tas nebūs iespējams bez Porsche 911 analoga auto.

Jaunu modeļu iekļaušana piedāvājumā ir ļoti svarīga, ja Maserati vēlas paaugstināt pārdošanas apjomus līdz 50 000 vienību 2015.gadā. Iespaidīgo lēcienu no pērn pārdotajiem 6159 automobiļiem itāļu ražotājs cer panākt ar jauno Quattroporte, 5.sērijas BMW konkurentu Ghibli, SUV automobili Levante, kā arī jau minēto 911 sāncensi.

Izlaišanai vēl neapstiprinātā sporta kupeja, kuras nosaukums provizoriski varētu būt GranSport, būs mazāka par modeli Gran Turismo, taču braucējam piedāvās twin-turbo V6 vai twin-turbo V8 motorus ar 450 - 550 zirgspēkiem, kam jānodrošina izteiksmīgāka dinamika.

Autocar nobeigumā min, ka, ņemot vērā Maserati ciešo saikni ar Ferrari, automobiļi varētu tikt komplektēti ar ātrdarbīgu divsajūgu automātisko pārnesumkārbu, caur kuru motora vilkme tiktu novadīta aizmugurējiem riteņiem, bet V8 modeļa gadījumā, iespējams, pilnpiedziņas sistēmai.

Lai pārlieku nekonkurētu ar Ferrari, Porsche 911 sāncensim varētu būt mazliet komfortablāks regulējums, bet kā tā cena tiek minēti mazāk nekā 100 tūkstoši mārciņu.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu