Kā iepriecināt kārumniekus? (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Par dažādām pašu gatavotām dāvanām parasti ļoti priecājas kārumnieki. Lūk, dažas idejas, kas varētu patikt arī virtuves saimniekiem un saimniecēm!

Radošo lietu izgatavotāja Adriana portālam TVNET iesaka: draugiem-gardēžiem lieti noderēs dažādu garšaugu eļļas. To sagatavošana ir ļoti vienkārša: interesantas formas pudelē ielej kvalitatīvu eļļu, pievieno iecienītos garšaugus, piemēram, dilles. Rozmarīns eļļā pat nedaudz izskatās pēc priežu zariņiem.

Ar specifisku aromātu, bet labu garšu ir ķiploku eļļa.

Turklāt pudeli var izrotāt ar svētku atribūtiem vai pievienot tai izmeklētas receptes un padomus, kā šo eļļu lietot.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Gadu mija nav iedomājama bez piparkūku smaržas. Teju katrs svētkos priecāsies par pašu ceptām un speciāli rotātām piparkūkām.

Ja gribat parādīt savu meistarību, ieprieciniet draugus ar trīsdimensionālu piparkūku mājiņu. Turklāt atcerieties, ka tam nebūt nav jābūt tikai tradicionālam kvadrātveida miteklim.

Piemēram, dārzkopji priecāsies par piparkūku kokiem un krūmiem, bet aktīvās atpūtas cienītājus varat aplaimot ar saldu slēpju pāri vai hokeja ripu.

Fantāzijas lidojumam varat ļauties arī saldo našķu dekorēšanā. Tam noderēs gan marcipāna, gan mastikas masas.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Kūku cienītājus varat iepriecināt ar pašu ceptu torti, rausi vai pīrāgu. Turklāt, ja vēl dekorēsiet to atbilstoši Ziemassvētku tematikai...

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Saldummīļu iepriecināšanai ļoti laba dāvana būs burciņkūka.

Tās pagatavošana nav tik sarežģīta, kā varētu likties: izcepiet biskvītu, saberziet drupačās un beriet burciņās!

Pa vidu klājiet ievārījuma, putukrējuma vai krēma kārtas.

Interesantākam efektam tortes biskvīta mīklai pirms cepšanas varat pievienot pārtikas krāsu.

Tādā veidā var iegūt ļoti krāšņu burciņu. Ja vēl apsiesiet svētku lentīti un pievienosiet karoti... Grūti iedomāties, kurš apdāvinātais varētu nepriecāties par šādu dāvanu.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Pavārmākslas cienītāji novērtēs arī no korķa materiāla tapušus un pašu apdarinātus tējkannas paliktņus. No korķiem iznāk arī lieliski un funkcionāli ziņojumu dēļi, fotogrāfiju rāmji vai pat lampu pamati.

Foto: stuffbox.lv

Virtuves saimniekiem noderēs apgleznoti garšvielu trauki, apzīmēti virtuves piederumi, piemēram, koka lāpstiņa vai zupas karote.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Nebaidieties apzīmēt arī parastos galda piederumus! Tādā veidā no parastas un bieži vien lētas servīzes varat uzburt vienreizēju trauku komplektu. Ja neesat pārliecināts par izdošanos, sākumā izmēģiniet spēkus, piemēram, vienas krūzes vai glāzes apgleznošanā.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu