Radošā darbnīca ar Lienu: Rūdolfa eglīšmantiņa (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

TVNET Sievietēm sadarbībā ar mākslinieci Lienu Kalnu visu decembri dalīsies idejās, kā paši varam pagatavot dažādus Ziemassvētku dekorējumus no lētiem, iespējams, pat mājās jau esošiem materiāliem. Šoreiz pastāstīsim, kā pagatavot jautru Ziemassvētku eglītes mantiņu - filca Rūdolfu!

Nepieciešams: filcs - divas krāsas, kartons trafaretam, vilnas diegs, adata, līmes pistole, sintepons (kā materiāls tas tiek apzīmēts kā 100% poliesters) pildījumam, šķēres, pildspalva.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Iesākumā uz kartona uzzīmējam vēlamo formu - šoreiz tas mums būs brūns briedītis. Tad šo formu izgriežam un apvelkam uz filca auduma gabaliņu.

Brīdinām, ka mazu šādu eglīšu mantiņu pagatavot būs nedaudz grūtāk kā lielu!

Tad filca audumu pārloka uz pusēm, lai precīzāk izgrieztu abas detaļas, turklāt ieekonomētu laiku.

Abas šīs detaļas sašujam ar neirstošu vilnas diegu, atstājot mazu caurumu, pa kuru piepildīsim mantiņu.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Tad «kabatiņā» iepildām sinteponu. Lieliski palīdz kāds puļķītis - irbulītis vai tā pati pildspalva, kas vienmēr ir pa rokai. Ja nepatīk sintētiskie materiāli, var to aizstāt ar kādu dabisku pildījumu - piemēram, griķiem. Var arī iepildīt ko smaržīgu,

tad pēc Ziemassvētkiem šīs briedītis var kalpot kā smaržu spilventiņš skapī vai adatu spilventiņš.

Nobeigumā briedītim izgriežam sirsniņas veida degungalu un ar pildspalvu vai smalku flomāsteru uzzīmējam mīmiku - acis un muti.

Lai jums skaisti un radoši šie Ziemassvētki!

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET


Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu