Iedvesmojoši: latviete 52 gadu vecumā sāk studēt (48)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Sandras Kalnietes (V) izsludinātā konkursa «Atdzimt no pelniem» laureāti kļuvusi cēsniece Biruta Mežale. Uzvarētāja vada SIA «B. Mežales grāmatvedības konsultāciju birojs», kā arī ir izveidojusi sieviešu resursu centru «Prieks» Cēsīs.

Mežale 2002.gadā - 52 gadu vecumā - nolēmusi sākt studēt. Taču dažas dienas pēc mācību gada sākuma traģiski gājis bojā viņas dēls. Mīlestības pret dēlu dēļ sieviete sasparojusies, pabeigusi studijas un atvērusi grāmatvedības konsultāciju biroju, un patlaban dod darbu astoņiem cilvēkiem. Tāpat Mežale izveidojusi sieviešu resursu centru «Prieks», kas sniedz atbalstu sievietēm un rīko nometnes.

«Spēku man dod Dievs, jo citādi cilvēka spēkiem tas nav iespējams,» apbalvošanas ceremonijā izteicās balvas ieguvēja.

Konkurss «Atdzimt no pelniem» norisinājās trešo gadu. Šogad tika saņemti 37 pieteikumi, kurus rakstījušas gan pašas sievietes, gan viņu draugi un ģimenes locekļi. Konkursa uzvarētāja saņēma mākslinieces Andas Poikānes izgatavoto porcelānā veidoto balvu «Atdzimt no pelniem», kā arī 1000 latu naudas prēmiju. 17 pretendentes, kas konkursā ieguvušas lielāko punktu skaitu, pēc Kalnietes uzaicinājuma dosies uz Briseli iepazīties ar EP darbu.

Konkursam iesniegtos pieteikumus vērtēja Kalniete, biedrības «Līdere» valdes priekšsēdētāja Aiva Vīksna, «Dzintara» Tirgzinības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Svetlana Savčuka, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis, izdevniecības «Žurnāls «Santa»» galvenā redaktore un līdzīpašniece Santa Anča, Latvijas Lauku sieviešu apvienības padomes priekšsēdētāja Rasma Freimane, Iecavas sieviešu kluba «Liepas» valdes priekšsēdētāja Agita Hauka, biedrības «Uzņēmīgo sieviešu klubs Sentio» valdes priekšsēdētāja Inese Haite, SIA «i-bloom» valdes locekle Ingrīda Blūma, «DnB Bankas» ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš. Kā konkursa dalībnieču apbalvošanā sacīja Kalniete, konkursa žūrijā bijuši dažādi cilvēki ar dažādu izpratni, bet vērtējums ir bijis vienprātīgs.

«Šī balva ir iedibināta, jo vēlējos pateikt paldies sievietēm Latvijā, kas gādā par ģimeni, iztur triecienus, traģēdijas, bet atrod spēku turpināt. Es šīs sievietes apmeklēju mājās un viņu uzņēmumos un redzēju, ka īstā Latvija nav tā, kas vaimanā, īstā Latvija ir tā, kas var,» bilda Kalniete.

Kā ziņots, balva «Atdzimt no pelniem» ik gadus tiek piešķirta sievietei uzņēmējai, kura pēc morāla, cilvēciska vai materiāla zaudējuma ir sākusi savā dzīvē kaut ko pilnīgi jaunu, piemēram, nodibinājusi savu uzņēmumu vai kādā dzīves posmā kardināli mainījusi savu karjeru un šajā jaunajā nodarbē sasniegusi nozīmīgus rezultātus - atdzimusi pati un palīdzējusi atdzimt citiem cilvēkiem.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu