Ātras un lētas dāvanas (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Straujiem soļiem tuvojas Ziemassvētki. Portāls TVNET sadarbībā ar dažādu radošu lietu izgatavotāju Adrianu piedāvā vairākas idejas, kā pašiem pagatavot svētku dāvanas.

Atgādinot par šā gada spilgtākajiem mirkļiem, varat tuviniekus iepriecināt ar īpašām fotogrāfijām. Mūsdienās ir tik daudz iespēju, kā uzlabot un izmainīt bildes!

Vēl lielāks efekts būs tad, ja attēlu rotās pieskaņots un pašu apzīmēts vai aplīmēts rāmītis. Tā apdarināšanai varat izmantot gan dažādus dabas materiālus, piemēram, gliemežvākus vai čiekurus, gan arī visādas pērlītes un spīgulīšus.

Taču neskumstiet arī tad, ja krājumos neatrodat nevienu pašu dāvināšanai piemērotu bildi!

Iespējams, padsmitgadīgā māsīca vairāk priecāsies par tukšu rāmi, kas izklāts ar krāsotu marles audumu. Šādā rāmī var ērti iekarināt auskarus un citas rotaslietas. Tas var kalpot arī par iespaidīgu interjera priekšmetu. Smalkāka stila piekritējām rāmīti varat rotāt ar mežģīnēm.

Rotaslietu iekāršanai vai šujampiederumu savākšanai varat piedāvāt arī pašdarinātus ķēmiņus.

Jaunās dāmas varētu priecāties par atbilstoši apgleznotām matu sukām, spoguļiem vai galvasrotām.

Vēl viena Ziemassvētkiem piemērota dāvana ir pašu darinātas «sniega bumbas».

Tas nav tik sarežģīti, kā sākumā liekas! Nav pat vajadzīga speciāla bumba – pietiks ar tīru, caurspīdīgu burciņu!

Kā taisīt sniega bumbas

Bumbā var ielikt ne tikai mākslīgo sniegu un Ziemassvētku tematikai atbilstošus rotājumus, bet arī dažādas praktiskākas dāvanas, piemēram, piespraudi un pat pulksteni.

Parasti par dāvanām visvairāk priecājas bērni. Pašus mazākos iesakām iepriecināt ar pašu šūtām rotaļlietām. Tam nevajag nedz daudz dārgu audumu, nedz pogu. Pietiks ar nelieliem auduma atgriezumiem un skapja stūrī nobāztās jaciņas pogām!

Nepārdzīvojiet, ka nemākat uzšūt īstu Bārbiju vai Spaidermenu! Varbūt mazie radinieki vairāk priecāsies par iepriekš neredzētiem ķēmiņiem! Dažkārt šādas nestandarta rotaļlietas bērni iemīļo visvairāk.

Vairums mūsdienu bērnu nezina, cik interesantus rotaļu biedrus var iegūt no veciem cimdiem. Noderēs arī saplīsušas zeķes.

Pirmsskolas un sākumskolas bērni priecāsies par pašu gatavotām attīstošām rotaļlietām un spēlēm, piemēram, improvizētu cirku, akmeņu domino.

Turklāt ar pašdarinātām rotaļlietām varat iepriecināt ne tikai bērnus bet arī mājdzīvniekus.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu