Radošā darbnīca ar Lienu: Ziemassvētku apsveikums (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

TVNET Sievietēm sadarbībā ar mākslinieci Lienu Kalnu visu decembri dalīsies ar idejām, kā paši varam pagatavot dažādus Ziemassvētku dekorējumus no lētiem, iespējams, pat mājās jau esošiem materiāliem. Šoreiz pastāstīsim, kā pagatavot stilīgu Ziemassvētku ielūgumu vai apsveikumu.

TVNET Ziemassvētku eksperte Liena Kalna stāsta, ka vissirsnīgākie ir tieši pašu rokām gatavotie Ziemassvētku apsveikumi, kurus iespējams vēl papildus īpašākus padarīt sasmaržinot. Šoreiz taps Ziemassvētku apsveikums vai ielūgums, kurš var arī kalpot par eglīšu mantiņu.

Nepieciešams: kartons vai jebkāds cits biezāks papīrs, šķēres, pogas, dekoratīva lentīte vai aukliņa, rakstāmpiederums, caurduris, līme vai līmpistole.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

1. Paņemam kartonu un izgriežam sev vēlamo formu. Šoreiz top aplītis ar viļņveida maliņām. Papīrs var būt dažāds - vienkrāsains vai raibs. Viss atkarīgs no tā, cik daudz teksta vēlaties uzrakstīt. Kartons nav noteikti jāpērk, padomājiet

vai mājās nav kāda veca kurpju vai konfekšu kaste.
Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

2. Uz papīra šablonu uzlīmējam podziņas, kurām nav obligāti jābūt vienādām. Tieši to atšķirība kalpos kā apsveikuma stila detaļa. Noteikti mājās jums ir daudz pogu - ja ne pašiem, tad pie mammas vai omītes noteikti! Ar līmi vai līmpistoli pogas piestiprinām pie kartona. Kā podziņas virknēsies uz kartiņas vai apsveikuma, viss jūsu fantāzijas varā. Ja tas būs Ziemassvētku ielūgums, iespējams, ka kartonu jūs nodrukāsiet pirms podziņu līmēšanas.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

3. Papildus podziņas var izdekorēt arī ar dekoratīvu lentīti, kuru sasienam pušķī un arī pielīmējam.

4. Ar caurduri izveidojam caurumu aplīša augšpusē. Izveram cauri aukliņu vai lenti, kura kalpos par eglīšu mantiņas cilpu.

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

5. Beigās varat Ziemassvētku kartiņai aizmugurē uzrakstīt sirsnīgus apsveikuma vārdus sev īpašajiem cilvēkiem! Noskaņu papildus sniegs, ka kartonu sasmaržināsiet ar kādu kanēļu vai vaniļas eļļiņu.

PRIECĪGU UN RADOŠU ZIEMASSVĒTKU GAIDĪŠANAS LAIKU!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu