Muamara Kadafi bērni aizbēguši no Alžīrijas (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baidoties par savu nākotni, nogalinātā Lībijas līdera Muamara Kadafi trīs bērni pametuši Alžīriju, lai patvērumu meklētu kādā citā Āfrikas valstī, raksta «Daily Telegraph».

Kadafi bērnu bēgšana no Alžīrijas esot saistīta ar bažām par to, ka ar naftu bagātās Alžīrijas režīms arvien vairāk tuvinās ar Lībijas jaunās valdības eliti.

Arābu prese raksta, ka juriste Aiša Kadafi kopā ar brāli Hanibalu un pusbrāli Mohamedu devušies uz kādu vārdā neminētu Āfrikas valsti.

Izmeklē tēva nāvi

Kadafi bērniem arvien lielākas grūtības radījuši Alžīrijas režīma noteiktie komunikācijas ierobežojumi. Kā ziņots, Kadafi ģimene nesen noalgojusi tunisiešu juristu Baširu al Saidu, lai tas viņus pārstāvētu Starptautiskās krimināltiesas izmeklēšanā par ģenerāļa Kadafi nāvi. Taču Alžīrija esot likusi ierobežojumus Aišas saziņā ar ģimenes juristiem.

Varētu pievienoties brālim Nigērā

Eksperti norāda, ka, ņemot vērā ANO noteikto lidošanas aizliegumu tuvākajiem nogalinātā Kadafi biedriem, Kadafi bērni visdrīzāk varētu doties uz Nigēru, kur prezidenta aizsardzībā jau mitinās viņu brālis Saads.

Nigēra Kadafi ģimenei ir viena no retajām patvērumu iespējām. Patvērumu savulaik piedāvājusi arī Zimbabve un Venecuēla, taču šie piedāvājumi esot vērtējami kā nepraktiski. Savukārt citas valstis esot mazāk uzticamas, - piemēram, Mauritānija šajā vasarā Lībijai atpakaļ izdeva Kadafi meitas Aišas onkuli un bijušo valsts izlūkdienesta vadītāju.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu