Strazds pārsūdzējis ierosinājumu Saeimai viņu atcelt no amata (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Fiktīvu tiesas darbinieku nodarbināšanā vainotais Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnesis Ziedonis Strazds pārsūdzējis Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumu rosināt Saeimai viņu atcelt no amata.

Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmums pārsūdzēts Disciplinārtiesā, aģentūru BNS informēja Strazda advokāts Pāvels Rebenoks.

Advokāts uzskata, ka Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmums ir pieņemts, nepilnīgi izvērtējot lietas faktiskos un juridiskos apstākļus, kā arī pārkāpjot procesuālās tiesību normas, piemēram, izskatot lietu tiesneša darbnespējas laikā.

Rebenoks lūdz atcelt pilnībā Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumu un ierosināto disciplinārlietu – izbeigt.

Advokāts arī retoriski vaicā, kā rīkoties Strazdam, kurš jau ir priekšlaicīgi sodīts par pārkāpumu disciplināratbildības ietvaros, situācijā, ja viņu inkriminētajā noziegumā tiesa attaisnos.

Jau ziņots, ka Tiesnešu disciplinārkolēģija secināja, ka viens no tiesas priekšsēdētāja pienākumiem ir tiesai nošķirto resursu tiesiska un lietderīga izmantošana, bet Strazds ar nepietiekamu rūpību pildīja šo pienākumu, tiesā tika fiktīvi nodarbināti darbinieki.

Disciplinārlietu tieslietu ministrs Jānis Bordāns pret Strazdu ierosināja aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā saistībā ar iespējamu fiktīvu tiesas darbinieku nodarbināšanu un viņu kontos ieskaitīto finanšu līdzekļu izmantošanu.

Iespējamo pārkāpumu dēļ Strazdam iepriekš piemērots aizliegums pildīt Zemgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāja pienākumus, bet netika aizliegts pildīt tiesneša pienākumus. Strazds, sākoties skandālam, bija paņēmis slimības lapu un darbā nebija atgriezies.

Tieslietu padomei iepriekš Strazds bija lūdzis viņu atbrīvot no amata, kam par iemeslu minēts veselības stāvoklis, taču padome nolēma nevirzīt šo priekšlikumu uz Saeimu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu