Maserati «četrdurvis» atjaunots (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maserati

Maserati flagmanim Quattroporte, kura nosaukumu burtiski varētu tulkot kā «četrdurvis», aiz muguras ir kārtējā paaudžu maiņa, un jaunais modelis oficiālo pirmizrādi piedzīvos janvāra sākumā Detroitas auto izstādē.

Quattroporte ārējā dizainā virkne stila elementu ir saglabāti arī pēc paaudžu maiņas, piemēram, radiatora režģa dizains, trīs ventilācijas atveru virkne priekšējos spārnos, kā arī trijstūra formas aizmugurējais jumta balsts. Citādā ziņā gan Quattroporte ir mainījies. Pirmkārt, tas ir lielāks. Otrkārt – par 50 līdz 100 kilogramiem vieglāks un turpmāk svērs ap 1800 kilogramu. Un treškārt – limuzīna ārējais dizains ir pietuvināts sportiskajai Gran Turismo kupejai.

Detaļās šā FIAT grupas itāļu uzņēmuma mārketinga speciālisti pagaidām neiedziļinās, vien norādot, ka jaunais Quattroporte ir komfortablāks, drošāks, efektīvāks un, protams, arī veiktspējīgāks. Cik tieši veiktspējīgs būs šis auto, nav zināms, taču dažādos ārvalstu tīmekļa resursos dominē informācija, ka pamata motors aizvien būs Ferrari ražojuma 4,7 litru atmosfēriskais V8 agregāts, taču perspektīvā tam varētu piebiedroties arī sešu cilindru benzīna agregāts un pieklājīgas jaudas dīzeļmotors.

Bez jaudas taisnvirziena kustībā nozīmīgs automobiļa tehniskos dotumus raksturojošs parametrs ir vadāmība, tās precizitāte, atsaucība un sajūtas, ko auto sniedz vadītājam, jo šis ir viens no tiem auto, kuros īpašnieku biežāk var redzēt pie stūres, nevis aizmugurējā sēdeklī ar avīzi rokā. Pēc oficiālā apraksta var noprast, ka arī šajā ziņā jaunā Quattroporte būs pārāka par priekšgājēju.

Tai pašā laikā, ja runa ir par interjera dizainu, tad Maserati lakoniski norāda, ka salonā dominē vienkāršas līnijas, funkcionalitāte un augstvērtīga koka un ādas apdare.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu