6. labākais frizieris: latviete neaizies pie ārsta, bet pie friziera gan! (47)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Nesen informējām, ka matu meistars Ilmārs Eglītis starptautiskā frizieru konkursā Goldwell «Color Zoom 2012» ieguvis sesto vietu! Par vietu starptautiskajā finālā šogad cīnījās apmēram 3000 profesionālu friziermeistaru no visas pasaules. Kā tas viņam izdevās un kas vispār šobrīd aktuāls frizūru modē - par to intervijā.

TVNET: Kāds bija darbs, ar ko startēji konkursā? Kas, tavuprāt, nostrādāja tavā labā?

Foto: no personiskā arhīva

TVNET: Kā izlēmi kļūt par matu meistaru? Vai jau kopš bērnības gribēji kļūt par frizieri?

I.E.: Bērnībā vēlējos kļūt par skolas direktoru! Doma par darbošanos friziermākslas jomā radās vidusskolas laikā, kad kā modelis piedalījos dažādos konkursos un šovos. Sapratu, ka mākslinieciskā joma mani interesē, un jau pēc neilga laika, 2000. gadā, man radās iespēja apgūt zināšanas un

izkopt iemaņas friziermākslā pie kolorītā friziera Pēra Bogomazova.

TVNET: Kā tu raksturotu latviešu rūpes par matiem, frizūrām?

I.E.: Latvieši, manuprāt, ļoti rūpējas par savu izskatu, tostarp arī matiem.

Ir sievietes, kas dienu uzsāk, ierodoties pie friziera.

Daudzi izvēlas arī ikdienā matus kopt ar profesionālu matu kosmētiku, piemeklē kopšanas līdzekļus atbilstoši gadalaikam un matu struktūrai, kā arī neaizmirst matus palutināt ar reģenerējošām maskām. Ir klienti, kas seko līdzi tehnikas attīstībai un pievērš uzmanību sniegtajam iespējām, piemēram, izvēlas matus griezt ar karstajām šķērēm.

Šķiet, vairākums neaizies pie ārsta, bet friziera apmeklējumu neizlaidīs:)

TVNET: Kas modē matu griezumos šosezon?

I.E.: Šosezon modē ir tā saucamais ielu stils, ko raksturo dažādu stilu sajaukums, tajā pašā laikā personificējot un uzsverot individualitāti. Aktuālas ir piesātinātas krāsas un dažādu toņu kombinācijas, viegli kopjamas frizūras, dabisks kuplums, strukturizēts griezums.

Modē ir konfekšu krāsas, gaiši, maigi pasteļtoņi,

krāsas ir pārejoši sapludinātas – tirkīzs, aprikozes, vaniļa, rozā un ceriņu krāsa. Griezumos svarīgas ir izteiktas ģeometriskas līnijas, kuru segmenti nav savienoti, piemēram, izgriezts vai izskūts akcents, kas veido radošu iespaidu un negaidītu šarma efektu.

Foto: no personiskā arhīva

I.E.: Raksturojot latviešus, vēlos uzslavēt to, ka viņi nebaidās būt drosmīgi – bieži vien izvēlas arī košākas matu krāsas un netradicionālākus griezumus. Jāsaka, esot ārvalstīs, reti kur var redzēt cilvēkus, kas atļaujas būt tik kreatīvi kā Latvijā un nebaidās eksperimentēt, kā arī izrāda vēlmi būt atšķirīgiem. Tas attiecas uz visām vecuma grupām. Piemēram, tieši ārzemēs varam redzēt kundzītes ar sirmiem matiem, kamēr Latvijā arī sievietes gados matus krāso un atļaujas arī ekstravagantākas frizūras. Konservatīvisma pazīme varētu būt tā, ka Latvijā vēl joprojām cilvēki savu tēlu veido atbilstoši ieņemamajam amatam un cenšas nepārkāpt stereotipiskās klišejas.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu