Muamars Kadafi mira no naža dūriena, nevis lodes vai granātas (103)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lībijas līderis Muamars Kadafi mira no naža dūriena, nevis no netālu sprāgušas granātas šķembas vai šāviena galvā, kā iepriekš tika uzskatīts. Tā liecina jaunākā cilvēktiesību organizācijas «Human Rights Watch» ziņojuma dati, raksta «Daily Telegraph».

Ziņojums tapis, balstoties uz daudzu videoierakstu sniegto informāciju, kā arī aculiecinieku teikto.

«Human Rights Watch» norāda, ka Kadafi savā notveršanas brīdī bija ievainots galvā - viņam bija trāpījusi netālu sprāgušas granātas šķemba. Pēc tam kāds no viņa sagūstītājiem Kadafi ar nazi ievainoja sēžamvietā. Tieši šis ievainojums viņam izrādījies letāls, tā kā izraisījis milzīgu asins zudumu. Pēcāk Kadafi tika raidīts arī šāviens galvā, taču saskaņā ar liecībām un ekspertu viedokli tobrīd viņš jau, iespējams, bija miris vai tuvu šādam stāvoklim.

Cilvēktiesību organizācija arī guvusi pierādījumus tam, ka nemiernieki izpildīja nāvessodu vienam no Kadafi dēliem un desmitiem viņu sekotāju.

Savukārt ārstam, kurš veica Kadafi mirstīgo atlieku sekciju, tika piedraudēts ar nāvi, ja viņš atklātu patieso diktatora nāves cēloni, apgalvo aktīvisti.

Jāatgādina, ka Muamaru Kadafi viņa dzimtajā pilsētā Sirtē notvēra nemiernieku kaujinieki. NATO spēku raidīti šāviņi lika Kadafi un viņa sekotājiem pamest auto konvoju, un pēc tam viņš nonāca nemiernieku rokās. Kadafi tika sagūstīts un nogalināts. Viņa mirstīgās atliekas vēlāk ilgstoši tika izstādītas Lībijas iedzīvotājiem publiskai apskatei.

Komentāri (103)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu