Lai glābtu savu režīmu, Sīrijas prezidents nodevis Kadafi (58)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Asi nosodītā Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms savulaik savtīgos nolūkos Francijai piegādājis izšķirošu izlūkinformāciju par nogalināto Lībijas prezidentu Muamaru Kadafi, kura noveda pie viņa notveršanas un nogalināšanas operācijas, raksta «Daily Telegraph».

Avoti Lībijā apgalvo, ka Francijas spiegiem Kadafi pēdējā cietoksnī Sirtē izdevās izveidot slēpni tikai pateicoties tam, ka Sīrijas valdība spiegiem atklāja Kadafi satelīttelefona numuru.

Bijušais vadošais izlūkdienestu darbinieks «Daily Telegraph» stāsta, ka šāda prezidenta Bašara al Asada rīcība bijusi savtīgs mēģinājums pašsaglabāties un aizsargāt savu režīmu.

Apmaiņā pret izšķirošo izlūkinformāciju, al Asads esot pieprasījis, lai Francija samazina savu spiedienu uz Damasku. «Apmaiņā pret šo informāciju Asads no Francijas saņēma solījumu noteikt saudzēšanas periodu un mazāku politisko spiedienu uz režīmu,» teica bijusī amatpersona.

Informāciju, ka operācijā, kurā tika nogalināts Kadafi, bija iesaistīts arī «ārvalstu aģents», apstiprinājuši arī avoti Lībijas pašreizējās varas gaiteņos.

Informācija par Kadafi operācijas aizkulisēm izraisījusi diskusijas arī NATO iekšienē, jo tā ilgstoši uzsvērusi, ka tās operācija Lībijā nebija vērsta pret konkrētiem indivīdiem, bet gan notika tikai civiliedzīvotāju aizsardzībai.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu