Kompensācijās jūlijā deputāti saņēmuši vairāk nekā 14 000 (25)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saeimas kanceleja

Jūlijā dzīvojamo telpu īres un transporta kompensācijās deputāti saņēmuši 14 664 latus, liecina informācija Saeimas mājaslapā.

Saņem īres un transporta kompensācijas

No izmaksātās summas 5448 lati ir izmaksāti īres kompensācijās, bet 9216 – transporta kompensācijās.

Vislielāko kompensāciju jeb 457 latus saņēmis deputāts Aleksandrs Jakimovs («Saskaņas centrs», SC). Tālāk seko četri Saeimas deputāti, kuri ir saņēmuši vienādu summu – 443 latus. Tie ir SC deputāti Valērijs Agešins, Ivans Ribakovs, Dmitrijs Rodionovs, Jānis Tutins, arī deputāts Vladimirs Nikonovs (SC) ir saņēmis teju 443 latus.

Trīspadsmit no Saeimas deputātiem, kuriem pienācās kompensācija, to nav izņēmuši, viņu vidū ir Inese Lībiņa-Egnere (RP), Kārlis Krēsliņš (NA), Aleksejs Loskutovs («Vienotība»), Jānis Ozoliņš (RP), Ilmārs Latkovskis (NA), Rihards Eigims (ZZS), Daina Kazāka (RP), Dzintars Kudums (NA), Atis Lejiņš («Vienotība»), Ņikita Ņikiforovs (SC), Dintars Rasnačs (NA) un divi neatkarīgo deputātu grupas deputāti – Klāvs Olšteins un Viktors Valainis.

Tikai 23 no 100 deputātiem kompensācijas nesaņem

23 no visiem deputātiem nesaņem kompensācijas. Saeimas Preses dienestā iepriekš paskaidroja, ka daļa no šiem deputātiem izmanto Saeimas autobāzes pakalpojumus. Pastāv arī iespēja, ka deputātam vienkārši ne kompensācija, ne auto nav nepieciešams un viņš no tiem ir atteicies.

Kompensācijās deputāti saņēmuši 77 977 latus

Jau ziņots, ka šā gada pirmajos piecos mēnešos dzīvojamo telpu īres kompensācijās un transporta kompensācijās deputāti saņēmuši 77 977 latus, savukārt jūnijā – 15 987 latus.

Kompensācijas apmēru nosaka, vadoties pēc deputātu sniegtās informācijas par deklarēto dzīvesvietu un tās attālumu no Rīgas. Ja deputāts dzīvo līdz 39 kilometriem no Rīgas, ir iespējams saņemt tikai transporta kompensāciju, savukārt no 40 kilometru attāluma ir iespējams saņemt arī dzīvojamo telpu īres kompensāciju. Atkarībā no attāluma ir izdalīti vairāki piešķiramo kompensāciju griesti. Maksimālais kompensācijas apmērs ir 471 lats, un tas ir pieejams tautas kalpiem, kuri dzīvo tālāk nekā 280 kilometru no Rīgas.

Jautājumu par kompensējamo izdevumu apmēru izskata Saeimas prezidijs. Tiek kompensēti ne tikai izdevumi par privātā auto lietošanu, bet arī par sabiedrisko transportu. Lai saņemtu kompensāciju, ir jāiesniedz attiecīgi biļetes vai degvielas čeki. Pamatojoties uz tiem, tiek aprēķināta piešķiramā summa.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu