Asanža atbalstītāji zaudē tūkstošiem samaksātās drošības naudas (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džuljena Asanža atbalstītāji, kuri Lielbritānijas varas iestādēm iemaksāja ievērojamas drošības naudas, panākot viņa atbrīvošanu no apcietinājuma un nodošanu mājas arestā, savu iemaksāto naudu zaudēs, raksta «Daily Telegraph».

Asanža drošības naudu kopīgi saziedoja vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, viņu vidū britu augstākās sabiedrības dāma Džemima Kāna, žurnālists Džons Pildžers, režisors Kens Loučs un publicists Felikss Deniss, kā arī divi britu aristokrāti, Nobela prēmijas laureāts un akadēmiķis.

Kopumā Asanža drošības nauda tika noteikta 200 000 Lielbritānijas mārciņu apmērā (aptuveni 252 000 eiro). Vēl 142 tūkstoši mārciņu tika noteikti kā soda garants, ja Asanžs varas iestādēm nepadotos, - tādā gadījumā atbalstītājiem būtu jāsamaksā vēl arī šī nauda.

200 000 tūkstoši mārciņu tiesā jau tika iemaksāti Asanža atbrīvošanas brīdī, un šī nauda, saskaņā ar likumu, pāriet valsts īpašumā.

Ņemot vērā, ka Asanžs pārkāpis mājas aresta noteikumus, lūdzot patvērumu Ekvadoras vēstniecībā, drošības nauda tagad pienākas Lielbritānijas varas iestādēm.

Vairāki Asanža atbalstītāji, kuri soda naudu 142 tūkstošu mārciņu apmērā solīja samaksāt vajadzības gadījumā, otrdien tiesā cīnās par to, lai viņiem šī nauda tomēr nebūtu jāmaksā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu