Kinoteātros var dabūt pa seju no profesionāļiem (31)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pirms pāris nedēļām Latvijas kinoteātros iznāca viena no gaidītākajām gada filmām – piedzīvojumu trilleris «Neiznīcināmie 2» («The Expendables 2»). 2010.gadā pirmā filma «Neiznīcināmie» sasniedza milzīgu popularitāti visā pasaulē. Aktieru vārdi runā paši par sevi - Silvestrs Stalone, Džeisons Stethems, Brūss Viliss, Arnolds Švarcenegers, Žans Klods van Damme, Dolfs Lundgrēns, Džets Lī, Skots Adkinss un pat Teksasas reindžers Čaks Noriss.

Ja tev patīk romantiskas filmas ar morāli un līdzjūtību, «Neiznīcināmie 2» nav domāti tev. Kā teica Kinokults.lv,

«Neiznīcināmie 2» nav ieteicama maziem bērniem, lieliem muļķiem, vājsirdīgajiem un memmesdēliņiem, kā arī «Krēslas» filmu faniem.

Visi pārējie - laipni aicināti!

Apraksts. Šoreiz viss ir ļoti personiski. Bārnijs Ross un viņa bijušo algotņu banda sanāk kopā, kad Čērča kungs (Brūss Viliss) neiznīcināmajiem uzdod šķietami vieglu darbu. Bārnijam liekas, ka gaidāma viegla peļņa. Kad viss saiet grīstē un kāds no neiznīcināmajiem tiek nežēlīgi nogalināts, viņiem jāatriebjas ienaidnieka teritorijā, un tur izredžu ir ļoti maz.

Pārdomas. Patiesībā uzrakstīt par «Neiznīcināmajiem 2» varētu arī vienā teikumā. Tiem, kas zina, kas šī filma ir, ja tas, ko zina, patīk, jāiet uz kino, un «Neiznīcināmie 2» neliks vilties. Tiem, kam nav ne jausmas, kas ir VHS kasešu filmu periods un kurus asa sižeta filmas bez nekādas jēgas un nozīmes neinteresē, šoreiz filma jāizlaiž.

«Neiznīcināmo 2» režisoram Saimonam Vestam (Simon West) jau ir pieredze brutālas aktieru komandas savaldīšanā – tieši viņa vadībā tapa viens no 1990. gadu labākajiem grāvējiem «Con Air». Pārējās viņa filmas gan labāk nepieminēt, bet visiem zināms, ka pieredzējušais Silvestrs Stallone viņam režijā ir pamatīgi palīdzējis.

Filmas veidotāji saviem faniem nav melojuši, otrajā daļā visa ir daudz vairāk, gan sprādzienu, gan šāvienu, gan pašu aktieru. «Neiznīcināmie 2» nebaidās pasmieties pat par reliģiju. Pirms jaunās filmas pirmizrādes producenti publiskojuši interesantu plakātu, uz kura attēlots Bībeles sižets - svētais vakarēdiens; 12 filmas zvaigznes sapulcējušās pie galda ap savu vadoni Silvestru Staloni.

Vakarēdiens 12 Neiznīcināmajiem vīriešiem
Vakarēdiens 12 Neiznīcināmajiem vīriešiem Foto: publicitātes

Neskatoties uz to, ka katoļu morāles sargs Vatikāns bieži vien asi reaģē uz kristietības simbolu izmantošanu, šoreiz tas ignorējis Holivudas producentu jokus. Iespējams, tāpēc, ka pat Vatikāns baidās no Čaka Norisa.

Kā vienmēr, šādu aktieru daudzums liek raizēties, vai filmas veidotāji spēs tos visus sabalansēt un vai katram būs sava vieta filmā. Patīkamākais ir tas, ka visiem aktieriem ir iedalīta pietiekami nozīmīga loma un uz ekrāniem tie redzami teju visas filmas garumā. Izņemot Džetu Lī, kurš no filmas pazūd pirmajās desmit minūtēs.

«Neiznīcināmie 2» ir sava veida asiņaina mīlestības vēstule astoņdesmito un deviņdesmito gadu «bojevikiem». Tie, kuri atceras tādus kadrus, kā Žans Klods van Damme nokož klaburčūskai astes galu, lai to atstātu kā lamatas pretiniekiem, tie būs sajūsmā par «Neiznīcināmajiem 2». Šajā filmā viņi dzer, pīpē, brutāli joko un nogalina pretiniekus kaudzēm. Nevaru sagaidīt, kad kāds saskaitīs, cik īsti cilvēku tiek nošauti šajā filmā. Interesanti, ka aktieri visas filmas garumā joko paši par sevi.

Arnolds Švarcnegers vairākas reizes pasaka slaveno frāzi «I`m back», Čaks Noriss izstāsta skatītājiem Čaka Norisa joku, un filmas laikā tiek pieminēts arī «Rembo».

Galvenā ļaundara lomā iejūtas Žans Klods van Damme, kura atveidotajam tēlam nav nekā svēta. Viņu interesē tikai nauda un vēlreiz nauda. Tonnām radioaktīvo vielu viņš ir gatavs pārdot tam, kurš vairāk maksā, neinteresējoties, kādiem nolūkiem tos iegādājas. Jāpiezīmē, es nevaru atcerēties citu filmu, kurā viņš ir bijis galvenais ļaundaris. Savāda ir Čaka Norisa iznākšana filmā. Lai arī viņš pats savulaik minēja, ka nevēlas tēlot vardarbīgās filmās, sava uznāciena pirmajā minūtē viņš nogalina vairākus desmitus neliešu.

Ja tev ir mīļas vecās asa sižeta filmas un tu lieliski uztver ironiju, tad marš uz kino, kamēr vēl filma uz lielajiem ekrāniem ir skatāma.

Tiesa, dāmas varbūt labāk atstāt mājās vīna un draudzeņu ielenkumā pie «Gossip Girls» seriāla.

Vērtējums: 8/10

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu