Ik gadu 500 bērniem konstatē problēmas augšanā un attīstībā (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā aptuveni 500 bērniem gadā tiek konstatētas problēmas augšanā un attīstībā, - šodien, atklājot koku tērpu modes skati «Audz liels, stiprs un vesels!», informēja Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas speciālisti.

Modes skates mērķis ir interesantā veidā aktualizēt nepieciešamību rūpīgi sekot līdzi bērna augšanas rādītājiem.

Vecākiem sekot sava bērna attīstībai tagad palīdz padomi portālā «www.esAugu.lv», kurā iespējams iegūt informāciju par bērna attīstības un augšanas niansēm, kā arī aprēķināt, vai bērna augums atbilst viņa vecumam.

Koku tērpu modes skate «Audz liels, stiprs un vesels!» ir publisks vēstījums, ka cilvēks atbalsta aicinājumu, kas tiek izteikts vecākiem, - rūpīgi sekot līdzi bērna augšanas rādītājiem, lai savlaicīgi diagnosticētu un tādējādi novērstu augšanas problēmas, ja tādas ir.

Modes skatē Vērmanes dārzā līdz 17.augustam var aplūkot septiņus koku tērpus - «Dvēselīte», «Ķiplociņš», «Jautrais spēkavīrs», «Ļausim bērniem uzziedēt!», «Es augu un esmu laimīgs!», «Pēk-pēk dancis» un «Ligzdā» -, kurus gandrīz trīs nedēļu garumā darinājuši septiņi tērpu autori no Latvijas.

Šodien tērpus vērtēja žūrija - tērpu dizainere Natālija Jansone, aktrise, raidījuma «Māmiņu klubs» vadītāja Santa Didžus, portāla «Stils Bez Tabu» galvenā redaktore Beāte Ligere, Latvijas zīmolu radītāja Inese Apse-Apsīte, Veselības ministrijas parlamentārā sekretāre Liene Cipule, sabiedrisko attiecību kompānijas «Divi gani» līdzīpašniece un projektu «Baby Box - vieta bērna dzīvībai» un «esAugu.lv» vadītāja Laura Zvirbule, kā arī «Lattelecom» padomes priekšsēdētājs, piecu bērnu tēvs Gatis Kokins.

Žūrija visaugstāk novērtēja «Deneze.lv» gatavoto tērpu «Ķiplociņš», par kuru balsoja seši žūrijas locekļi. Pieciem žūrijas pārstāvjiem patika no košām puķēm «Petra.lv» darinātais tērps «Ļausim bērniem uzziedēt!», četriem vērtētājiem patika «Krinlie» darinātā «Ligzda». Pa diviem balsojumiem no žūrijas tika Daces Šīmanes-Kalnozolas darinātajam tērpam «Dvēselīte» un Sniedzes Ozolas tērpam «Es augu un esmu laimīgs». Pa vienam žūrijas locekļu balsojumam tika Agneses Meistares darinājumam «Jautrais spēkavīrs» un Sigitas Brūveres tērps «Pēk-pēk dancis».

Pasākumi organizatori aicina ikvienu līdz 4.septembrim mājaslapā «www.esAugu.lv» nobalsot par sev tīkamāko tērpu. Pēc rezultātu apkopošanas tiks noskaidroti trīs tērpu autori, kuri saņems vērtīgas balvas.

Modes skati rīko Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, sabiedrisko attiecību kompānija «Divi gani» un portāls «www.esAugu.lv» - mājaslapa, kurā iespējams iegūt informāciju par bērna attīstības un augšanas niansēm, kā arī pārbaudīt, vai bērna augums atbilst viņa vecumam.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu