Latvijas SOS bērnu ciemati saņem līdz šim lielāko ziedojumu (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Noslēdzoties Samsung Iedvesmas skrējienam Hope Relay, Latvijas iedzīvotājiem izdevies sakrāt 22 000 eiro Samsung ziedojuma Latvijas SOS bērnu audžuģimenēm. Taču šī summa papildināta vēl ar 33 000 eiro vērtu Samsung dāvinājumu SOS bērnu ciematiem mūsdienu tehnoloģiju apguves programmas īstenošanai. Tādējādi kopējais Samsung dāvinājums ir līdz šim lielākais ziedojums, kas jebkad pasniegts Latvijas SOS bērnu ciematiem.

Vērienīgā labdarības projekta ietvaros divu mēnešu garumā gandrīz 5 000 cilvēku visā Latvijā skrēja, brauca ar velosipēdu, skrituļslidām vai kā citādi aktīvi veica kopumā aptuveni 66 000 tūkstošus kilometru. Samsung par katriem 3 kilometriem ziedoja 1 eiro audžuģimenēm SOS bērnu ciematos.

«Lai nodrošinātu SOS audžuģimenēs dzīvojošajiem bērniem kvalitatīvas dzīves iespējas, mums pašiem ir jāpiesaista nepieciešamais finansējums. Tāpēc mēs ļoti priecājamies par Samsung atbalstu, kas turklāt mērāms ne tikai kā tiešs finansiāls ieguldījums ģimeņu ikdienas vajadzību apmērā, bet arī kā tehnikas dāvinājums un iesaistīšanās bērnu un jauniešu prasmju attīstīšanā.» skaidro Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja. «Šis ir lielākais dāvinājums, ko SOS bērnu ciemati saņēmuši no kāda uzņēmuma, bet veids, kā tas pasniegts ir unikāls. Tik daudz cilvēku piesaistīti mūsu audžuģimeņu atbalstam, tik daudzi ieguldījuši savu enerģiju un laiku, lai piedalītos Iedvesmas skrējienā un apliecinātu savu atbalstu SOS bērnu ciematiem.»

Samsung Iedvesmas skrējienu atbalstīja daudzas sabiedrību iedvesmojošas personības, tajā skaitā grupa Instrumenti, kas sniedza īpašu bezmaksas koncertu SOS ciematu bērniem un pirmajiem Iedvesmas skrējiena dalībniekiem. Ar savu pirmo startu uz velosipēda Samsung Iedvesmas skrējienu atklāja restorāna Vincents šefpavārs un 2012. gada Olimpisko spēļu lāpas nesējs Mārtiņš Rītiņš.

Iedvesmas skrējienā piedalījās arī Samsung sūtne Londonas Olimpiskajās spēlēs, vieglatlēte Ineta Radeviča. Biatlonists Oļegs Maļuhins, motosportists Lauris Freibergs, aktieris Juris Žagars un TV moderatore Kristīne Garklāva īpašajos Samsung Iedvesmas skrējienos Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā un Valmierā iesaistījās kopā ar vietējiem iedzīvotājiem. Iedvesmas velobraucienā SOS bērnu ciematu atbalstam devās teju 100 galvaspilsētas velo entuziastu, tajā skaitā Elīna Doļģe, Uģis Olte, Toms Ērenpreiss, Toms Alsbergs, Dace Grimze, Viesturs Silenieks, Latvijas Riteņbraucēju asociācija, Velokurjers, studija Miit, Lūzumpunkts u.c. Savukārt pastaigā par ikviena bērna tiesībām dzīvot ģimenē Iedvesmas skrējiena idejas atbalstīja Latvijas Republikas Tiesībsargs Juris Jansons, Māmiņu klubs un vairāki desmiti māmiņu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu