ASV filmas pirmizrādē nošauti 12 cilvēki; desmitiem ievainoti (137)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Denverā, Amerikas Savienotajās Valstīs, filmas «Tumšais bruņinieks atgriežas» pirmizrādē izcēlusies apšaude. Policija apstiprinājusi vismaz 12 cilvēku nāvi un aptuveni 55 ievainoti, ziņo BBC. Cietušo vidū ir arī bērni. Saskaņā ar slimnīcu sniegto informāciju, jaunākais ievainotais ir tikai četrus mēnešus vecs.

Aculiecinieki ziņo, ka apšaudi sarīkoja kāds cilvēks ar gāzmasku uz sejas. Viņš šāvis uz cilvēkiem, kā arī aktivizējis kādu ierīci ar kodīgu gāzi. Šāvējs virzījies augšup pa kinoteātra «Century» kāpnēm, šaujot uz skatītājiem.

Cietuši arī bērni

10 cilvēki miruši notikuma vietā, bet divi vēlāk slimnīcā, apstiprinājusi policija. Iepriekš tika ziņots par 14 bojāgājušajiem, taču dažas stundas vēlāk policija apstiprinājusi informāciju par mazāku bojāgājušo skaitu. Jaunākie cietušie ir kāds četrus mēnešus vecs bērniņš - viņš pēc nepieciešamās palīdzības sniegšanas slimnīcā jau atlaists mājās. Ievainots arī kāds sešus gadus vecs bērns.

Apšaude sākās aptuveni pusstundu pēc pusnakts, pēc vietējā laika. Saskaņā ar aculiecinieku teikto, vīrietis zālē ienāca, kad filmai bija aizritējušas pirmās 30-40 minūtes. Uzbrucējs sācis šaut, kad uz ekrāna notikusi apšaude, tāpēc daudzi klātesošie iesākumā nesaprata notiekošo.

Policija ārkārtas preses konferencē apstiprinājusi, ka aizdomās turētais šāvējs ir aizturēts. Viņš bija bruņots ar šaujamieročiem un arestēts kino stāvlaukumā pie kāda auto, un arestam neesot pretojies.

Jaunākās filmas par Betmenu seanss bija sācies pusnaktī, un vairāki skatītāji uz to bija ieradušies filmas personāžu tērpos.

Gados jauns medicīnas students

Uzbrucējs esot 24 gadus vecs gaišādains vīrietis Džeims Holms.

Viņš dzīvojos dažu kvartālu attālumā no kinoteātra kompleksa, un policija norāda, ka nav nekādu liecību par viņa saistību ar kādiem ekstrēmistu grupējumiem.

Policija pavēstījusi, ka Holms ir bijušais medicīnas students Kolorado Universitātes Medicīnas skolā. Mācības viņš negaidīti pametis pagājušajā mēnesī.

Mājas noslēpis spridzekļus

Aizdomās turētais policiju informējis, ka viņa mājās izvietotas sprāgstvielas. Policija devusies šīs ziņas pārbaudīt, un šī dzīvojamā ēka evakuēta.

Vēlāk policija apstiprināja, ka aizdomās turētā mājās tiešām atrastas sprāgstvielas un citas uzliesmojošas vielas, kas, iespējams, bija uzstādītas kā lamatas.

Denverā kino kompleksā «Century» trīs kinozālēs vienlaikus pusnaktī notika kārtējās Betmena filmas «Dark Knight Rises» pirmizrāde.

Nav aizdomu par terorismu

Kāda aculieciniece, kura bija notikuma vietā, stāsta, ka zālē ienācis kāds vīrietis. Viņš bija tērpies viss melnā, ar bruņuvesti, aizsargbrillēm un gāzmasku. Rokās viņš turējis ieroci. Sieviete ar savu draugu metusies zemē, cenšoties rāpus tikt līdz durvīm. Kad viņa līdz tām nokļuvusi, redzējusi, ka uzbrucējs lēnām virzās pa zāles kāpnēm uz augšu, šaujot uz filmas skatītājiem.

Federālās Izmeklēšanas birojs, kurš iesaistījies lietas izmeklēšanā līdz ar vietējo policiju, apliecinājis, ka pagaidām nav aizdomu, ka notikušais varētu būt saistīts ar terorismu.

Obama pārtrauc vizītes

ASV prezidents Baraks Obama paziņojis, ka ir satriekts par notikušo. Obama nolēmis pārtraukt savu priekšvēlēšanu braucienu un no Floridas štata atgriezties Vašingtonā.

Aurora ir Denveras piepilsēta un atrodas netālu no 1999.gadā notikušā Kolumbainas vidusskolas slaktiņa vietas. Kolumbainas vidusskolas slaktiņā Denveras piepilsētā Litltonā tika nošauti 13 un ievainoti 24 cilvēki.

(Informācija tiek papildināta!)



Komentāri (137)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu