Bordāns: Ebreju īpašumu jautājumā vispirms jārod politisks risinājums (39)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ebreju īpašumu restitūcijas jautājums vispirms būtu jāatrisina politiski, nevis uzreiz tā virzībā jāiesaista ministrijas, šodien pēc apstiprināšanas tieslietu ministra amatā žurnālistiem sacīja Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK).

Arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) skaidroja, ka nedēļas laikā nekas nav mainījies un viedoklis ir, ka vispirms par ebreju īpašumu restitūciju jānotiek politiskām konsultācijām Saeimas frakcijās un pēc tam par šo jautājumu lemtu valdība.

Bordāns solīja, ka centīsies attaisnot parlamenta doto uzticību un ieguldīs darbu, lai sakārtotu nozari visas sabiedrības labā. Tieslietu ministrs redz, ka arī iedzīvotājiem ir sava loma tieslietu sistēmas uzlabošanā.

Dombrovskis mediju pārstāvjiem pauda gandarījumu par parlamenta balsojumu un atkārtoti uzsvēra iepriekš no Saeimas tribīnes sacīto, ka ministram būs jāstrādā pie tiesu sistēmas darba pilnveidošanas, jo tā ir cieši saistīta ar iespējām netraucēti attīstīt uzņēmējdarbību.

Kā ziņots, Saeima šodien ārkārtas sēdē tieslietu ministra amatā apstiprināja Bordānu.

Par Bordāna apstiprināšanu amatā nobalsoja 59 deputāti, pret - 19, bet viens deputāts atturējās.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu