Japānas premjers liek no jauna iedarbināt kodolreaktorus (8)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Japānas premjerministrs Josihiko Noda sestdien devis rīkojumu no jauna iedarbināt kodolreaktorus, neskatoties uz sabiedrības neuzticību pret atomenerģiju pēc katastrofas Fukušimas atomelektrostacijā.

Noda uzdevis kompānijai «Kansai Electric Power Co» (KEPCO) no jauna iedarbināt divus apturētos reaktorus Oi atomelektrostacijā. KEPCO jau sākusi sagatavošanās darbus viena reaktora iedarbināšana, bet darbs pie otra sāksies 21.jūnijā. Sagaidāms, ka pirmais reaktors elektroenerģiju sāks ražot jau 4.jūlijā.

Šāds solis sperts tāpēc, lai izvairītos no vasaras karstuma radītā elektroenerģijas trūkuma. Tomēr tas sadusmojis daudzus japāņus, kuriem ir bažīga attieksme pret atomenerģiju pēc pagājušā marta cunami izraisītās avārijas Fukušimas AES.

Aptuveni 500 cilvēki bija sapulcējušies pie Nodas oficiālās rezidences Tokijas centrā, turot plakātus ar uzrakstiem «Neaktivizējiet bīstamos kodolreaktorus».

Kā liecina raidorganizācijas NHK veikta aptauja, 25% iedzīvotāju atbalsta reaktoru iedarbināšanu Oi atomelektrostacijā, pret to ir 32%, bet sava viedokļa nav 38%.

Līdz pagājušā gada postošajai zemestrīcei un tai sekojošajam cunami, Japāna trešdaļu sava elektroenerģijas patēriņa nodrošināja ar kodolspēkstaciju palīdzību.

Kopš tā laika sabiedrībā nerimstas neuzticība pret kodolenerģiju, un šobrīd visi 50 Japānas kodolreaktori ir apturēti, lai veiktu papildus drošības pārbaudes.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu