Premjers cer, ka šonedēļ taps darba grupa ebreju īpašumu uzskaitei

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan koalīcijā esošā un tieslietu ministra Gaida Bērziņa pārstāvētā Nacionālā apvienība iebilst, premjers Valdis Dombrovskis sagaida, ka šīs nedēļas laikā tieslietu ministrs izveidos darba grupu Latvijā esošo ebreju īpašumu uzskaitei.

Šis jautājums aktualizējies, jo Dombrovskis saņēmis ebreju kopienas vēstuli atrisināt īpašumu jautājumu un uzdevis tieslietu ministram Bērziņam līdz 15.jūnijam izveidot darba grupu, kas sagatavotu Latvijā esošo nekustamo īpašumu sarakstu, kuri 1940.gada 17.jūnijā piederēja ebreju reliģiskajām un sabiedriskajām organizācijām.

«Skaidrs ir tas, ka ir noteikts uzdevums ar izpildes termiņu, un uzskatu, ka ar šo uzdevuma izpildi ir jāvirzās uz priekšu. Un iepriekš tieši Tieslietu ministrija ir bijusi tā, pie kuras šāda darba grupa ir strādājusi un šos jautājumus risinājusi, un attiecīgos priekšlikumus arī gatavojusi,» žurnālistiem pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja premjers.

Tieslietu ministra pārstāvētā Nacionālā apvienība gan iepriekš iebildusi pret šādas darba grupas izveidi, jo uzskata, ka jautājums par ebreju īpašumu kompensāciju jau atrisināts.

«Šis neapšaubāmi ir politisks jautājums, un Nacionālajai apvienībai ir savi argumenti. (..) Pirmkārt, valstī denacionalizācijas process ir beidzies, otrkārt, ja šo jautājumu skata, tad tas ir jāskata daudz plašāk,» žurnālistiem pirmdien teica tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš.

Tieslietu ministrs jau iepriekš norādījis, ka šis jautājums ir jāizskata Saeimā plašāk – starp visiem parlamentā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu