EP: homoseksuālistu tiesības vismazāk atbalsta Polija un Latvija (51)

LETA/EUOBSERVER
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Homoseksuālistu tiesību iniciatīvas Eiropas Parlamentā (EP) vismazāko atbalstu saņēmušas no Polijas un Latvijas, kā arī Lietuvas un Itālijas deputātiem, liecina tīmekļa vietnes «votewatch.eu» apkoptā informācija. Vislabvēlīgākie šīm iniciatīvām bijuši Dānijas, Igaunijas un Zviedrijas deputāti.

Analizējot balsošanas rezultātus par pēdējos sešarpus gados izskatītajām piecām rezolūcijām, kas skar geju, lesbiešu, biseksuāļu un transseksuāļu tiesības, konstatēts, ka tās atbalstījuši tikai 20% Polijas eiroparlamentāriešu.

Latvijas deputātu vidū šīs rezolūcijas atbalstījuši 35%, bet Lietuvas un Itālijas deputātu vidū - 36% tautas priekšstāvju.

Salīdzinājumam - iniciatīvas atbalstījuši deviņi no desmit Zviedrijas deputātiem, kā arī trīs no četriem Dānijas un Igaunijas deputātiem.

Vidēji rezolūcijas atbalstījusi vairāk nekā puse eiroparlamentāriešu.

No piecām rezolūcijām trīs - 2006., 2007. un 2012.gadā - bijušas pret homofobiju Eiropā, bet viena 2009.gadā par pamattiesību situāciju Eiropā - šajā dokumentā pieminētas arī geju, lesbiešu, biseksuāļu un transseksuāļu tiesības. 2011.gada dokumentā pausts atbalsts ANO rezolūcijai par cilvēktiesībām, seksuālo orientāciju un dzimumidentitāti.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu