Maserati dīzeļa skaņu sintezēs audiosistēma (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maserati

Maserati izstrādā skaņas sintezēšanas sistēmu, kas pat ar dīzeļdzinēju aprīkotam SUV automobilim Kubang liks dziedāt sportisku dziesmu, atsaucoties uz Whatcar, vēsta Motor.ru.

Kubang būs pirmais Maserati dīzeļmobilis, un pārdošanā tas nonāks 2014.gadā. Taču arī tam, ievērojot markas tradīcijas izlaist sportiski trokšņojošus auto, būs jābūt akustiski sportiskam; tam nepiestāvēs moderno dīzeļu klusā dūkšana.

Maserati prezidents Roberto Korradi pavēstījis, ka viņa kompānija plāno izmantot Kubang audiosistēmu, lai nepieviltu pircēju cerības attiecībā uz auto skaņu. Nav gan teikts, vai auto sportiski skanēs arī uz āru, ne tikai salonā.

Foto: Maserati

Korradi skaidro, ka dīzeļdzinēja izmantošanai ir ļoti liela nozīme no konkurences viedokļa, jo, piemēram, populārais premium apvidnieks Porsche Cayenne tiek piedāvāts gan ar ārkārtīgi jaudīgiem turbodzinējiem, gan arī V6 dīzeļdzinēju.

Maserati vadītājs neatklāj, kādu tieši dīzeli ir paredzēts iekļaut Kubang sērijveida versijas motoru paletē, taču, ņemot vērā ciešo saikni starp FIAT koncernu un Chrysler, pastāv uzskats, ka tas būs Jeep Grand Cherokee sastopamais V6 motors ar 237 ZS.

Var atzīmēt, ka Kubang pasaules pirmizrāde notika 2011. gada septembrī Frankfurtes starptautiskajā automobiļu izstādē. Uz Jeep Grand Cherokee tehnoloģiskās bāzes būvētais auto pārdošanā nonāks 2014. gadā un tiks ražots Chrysler rūpnīcā ASV.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu