Finanšu policija sāk kriminālprocesu pret Jūrmalas vicemēru (55)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija sākusi kriminālprocesu pret Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieku Māri Dzenīti par noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā, informē laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Kriminālprocess sākts saistībā ar Dzenīti saistītajiem uzņēmumiem SIA "ATB 1", SIA "Askanio" un SIA "Nemo Holdings", kas iesaistīti skandalozajā projektā "Kāpa". Dzenīša un šo trīs firmu vārds izskanējis saistībā ar 50 miljonu eiro (35 milj.latu) darījumu - nekustamā īpašuma iegādi vietā, kur paredzēts attīstīt atpūtas un kultūras objektu.

Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi tautsaimniecībā", nevis pēc kāda konkrēta panta.

Plašāku informāciju VID pagaidām nesniedz.

Kā skaidro laikraksts, noziedzīgi nodarījumi tautsaimniecībai var būt naudas atmazgāšana, komerciālā uzpirkšana, blēdības ar kredītiem un citi.

VID papildināja, ka kriminālprocesu var sākt pēc nodaļas un pirmstiesas izmeklēšanas laikā, iegūstot papildus informāciju un pierādījumus, konkretizēt, kādus iespējamos noziedzīgos nodarījumus un pēc kuriem Krimināllikuma pantiem, kas norādīti Krimināllikuma 19.nodaļā, iespējams, persona vai personas ir izdarījušas.

Tā kā šobrīd izmeklētājs - konkrētā kriminālprocesa virzītājs - ir atvaļinājumā, plašākus komentārus VID atturas sniegt.

Dzenītis savu vainu neatzīst.

Kā ziņots, pret šiem trim uzņēmumiem prasību bija vērsis uzņēmējs un mecenāts Boriss Teterevs. Viņš lūdza atzīt kā spēkā neesošu Jūrmalas īpašumu, kur patlaban tiek attīstīts vissezonas slēpošanas trases projekts "Kāpa", pirkuma līgumu 50 miljonu eiro (35,14 miljonus latu) vērtībā.

Starp Teterevu un "ATB 1", "Nemo Holdings" un "Askanio" noslēgti trīs īpašumu Jūrmalā - Atbalss ielā 1, Alkšņu ielā 9 un Alkšņu ielā 30 - pārdošanas līgumi 50 miljonu eiro vērtībā. Tāpat noslēgts investīciju līgums.

Tiesvedība šajā lietā turpinās.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu