Gaismu tuneļa galā redz tikai daži (57)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Šonedēļ amatpersonas un analītiķi daudz runāja par pozitīvām tendencēm Latvijas ekonomikā. Recesija esot apstājusies. Savukārt vairums cilvēku ekonomiskās situācijas uzlabojumus nejūt.

Pievienots speciālista komentārs

Vairāk nekā puse jeb 53% cilvēku portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā norādījuši, ka ekonomiskā situācija nav uzlabojusies. 

Skats kļūst pozitīvāks

Tomēr ir manāma pozitīva noskaņa – vairāk ir tādu, kuri saskata situācijas nelielu uzlabošanos. Tā uzskata trešdaļa. 

Kopumā pozitīvāk noskaņoti ir rīdzinieki, jaunāka gada gājuma cilvēki un ļaudis ar augstiem ikmēneša ienākumiem.

Pesimistiskāk par ekonomisko situāciju noskaņoti cilvēki vecumā virs 40 gadiem, kā arī krievu un citu tautību pārstāvji.

Kam labāk - valstij vai man?

Aptaujā cilvēki nodalījuši savu labklājību no valsts situācijas: "Kopumā ir nedaudz labāk, bet mans personisks stāvoklis nav uzlabojies."

Reālas uzlabošanās praktiski nav, ir sezonālais kāpums. Tie, kuriem ir uzkrājumi, atkal sākuši tos tērēt.

Tāpat pausts: "Kopumā jā. Tikai savā makā vēl ne. Taču tas ir pārejoši:) Bet kopumā - noteikti, situācija ir mierīgāka." Vēl viens viedoklis: "Par kopējo grūti spriest, personīgi mana – pasliktinājusies."

Norādīts arī uz valsts tautsaimniecības kļūdām: "Kamēr dzīvosim kredītā, nevis ražosim un eksportēsim preci, nekas labs nevar būt." 

Foto: Snapshots

Interneta aptauja notika augusta sākumā, un tajā piedalījās aptuveni 900 cilvēku.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu