Arī ierēdnis ir cilvēks (136)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/by Looking Glass

“Beidzot jāsāk strādāt” - kādu darbu? Portālā TVNET bija publikācija “Beidzot jāsāk strādāt”, kuras sākumā ir “sirdi plosošs atklājums”: valsts iestādes optimizāciju nav veikušas pietiekami labi. Lielākā daļa cilvēku portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā pauduši viedokli, ka ierēdņu izdevumus vēl var "griezt un griezt". Daudz cilvēku kritizē valsts pārvaldi, paužot uzskatu, ka optimizācija pārsvarā veikta uz ierindas darbinieku rēķina, bet augstākajos amatos esošie neko tādu nav piedzīvojuši...

Jā - valsts pārvalde un pašvaldības ir bezjēdzīgi organizētas. Un kopumā tā ir valsts birokrātija. Birokrātija ir bez “sejas un ķermeņa”. Birokrātiju optimizēt nav iespējams.

Birokrātija ir kā audzējs, kuru var tikai izgriezt, bet tad jau tas līdzinātos boļševiku kara komunisma metodēm.

Lai arī neviens par sevi neteiks - esmu birokrāts - jo ārpus kantora telpām lielākā daļa ir draudzīgi, sabiedriski, interesanti utt. cilvēki.

Turklāt visi kritizē birokrātiju. Birokrātija dod darba vietas un līdz ar to arī iztikas līdzekļus daudziem.

Pieņemsim, valsts pārvaldē un pašvaldībās nodarbināto skaitu optimizē par 50%. Ko darīs tie, kuriem vairs nebūs darba vietas? Papildinās jau tā milzīgo bezdarbnieku armiju?

Jo privātais sektors nespēj dot darba vietas, turklāt - ko gan vispār prātīgu tās “baltās apkaklītes” māk? Tomēr, gluži cilvēciski, ēst grib jebkurš no mums. Bērnus skolot arī.

Secinājums ir gaužām vienkāršs - šajā ekonomiskajā situācijā

darba vietas valsts pārvaldē, gluži tāpat kā studēšana, lai tikai studētu, jo cita darba jau nav, ir slēptais bezdarbs.

Cits “simtlatnieku” paveids.

Jautājums ir cits - vai slēptā bezdarba statusā esošajiem var dot tik lielu noteikšanu pār tiem, kuri strādā?

Pēteris

Paldies Pēterim par viņa viedokli! Ja arī Tu vēlies izteikties par darbu, tā meklēšanu un atrašanu šodien Latvijā, tad vari iesaistīties portāla TVNET jaunās rakstu sērijas "Kā Tu atradi darbu" tapšanā!

Sūti savu stāstu, kā Tu meklēji un varbūt atradi darbu, uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv vai izmanto rakstam pievienoto viedokļu iesūtīšanas formu!

Mēs darīsim Tavu viedokli zināmu arī citiem TVNET lasītājiem!

Komentāri (136)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu