Atstādinātajam KNAB ziņu noplūdinātājam piedāvā disciplinārsodu (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pabeidzis dienesta pārbaudi saistībā ar «Latvenergo» krimināllietas materiālu izpaušanu, un disciplinārlietas izmeklēšanas komisija biroja priekšniekam ierosinājusi piemērot disciplinārsodu atstādinātajam KNAB darbiniekam.

KNAB runasvīrs Andris Vitenburgs pastāstīja, ka aprīļa sākumā sāktā dienesta pārbaude un ierosinātā disciplinārlieta ir pabeigta un birojs ir noskaidrojis izpaustās informācijas daudzumu.

Cik daudz informācijas izpausts, Vitenburgs nevarot atklāt, jo tas ir saistīts ar kriminālprocesa izmeklēšanu, kurš pašlaik atrodas Ģenerālprokuratūrā.

Dienesta pārbaudē un disciplinārlietas izmeklēšanā ir noskaidrota atstādinātās KNAB amatpersonas rīcība un izvērtēta tās atbilstība normatīvo aktu prasībām.

Pašlaik ir sagatavots pārbaudes slēdziens un tas nodots biroja vadītājam Jaroslavam Streļčenokam galīgā lēmuma pieņemšanai. Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija ierosinājusi atstādinātajam biroja darbiniekam piemērot disciplinārsodu. Tieši kādu sodu ierosināts piemērot, Vitenburgs pagaidām neatklāja, taču piebilda, ka Streļčenokam lēmums jāpieņem desmit dienu laikā.

Savukārt Ģenerālprokuratūra joprojām izmeklē kriminālprocesu, kas tika sākts pēc materiālu noplūdes. Streļčenoks iepriekš paziņoja, ka šajā kriminālprocesā atstādinātajam KNAB darbiniekam piemērots aizdomās turētā statuss.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne aģentūrai BNS apstiprināja, ka patlaban lietā ir viens aizdomās turētais, taču citu informāciju par izmeklēšanu viņa pagaidām nesniedza, tostarp to, kādi tieši Krimināllikuma panti aizdomās turētajam ir inkriminēti.

KNAB aprīļa sākumā sāka dienesta pārbaudi, kad portālā «pietiek.com» tika publicēti Latvijas energokompānijas «Latvenergo» lietas materiāli. Pārbaudē ir noskaidrota un atstādināta no pienākumu pildīšanas viena KNAB amatpersona, kura, iespējams, izpaudusi ziņas no šīs krimināllietas materiāliem.

Biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks paziņojis, ka lietas materiālu noplūdināšanā, iespējams, iesaistīta arī kādas citas institūcijas amatpersona, kura ir augsta un publiski zināma. Tās vārds pagaidām netiek atklāts.

TV3 ziņoja, ka «Latvenergo» krimināllietas materiālus, iespējams, noplūdinājuši KNAB izmeklētājs Ruslans Balakleiskis un Saeimas deputāts, Nacionālās drošības komisijas loceklis Andrejs Elksniņš («Saskaņas centrs»). Deputāts saistību ar lietas noplūdi noliedz.

Saistībā ar materiālu noplūdi KNAB tika sākts arī kriminālprocess, kuru pašlaik izmeklē Ģenerālprokuratūra.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu