Pļavniekos kā kanalizācijas caurulē (58)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saistībā ar portāla TVNET aktualizēto smakošanas problēmu dažādās Latvijas vietās pie TVNET vērsās arī vairāki Pļavnieku iedzīvotāji un sūdzējās par regulāru kanalizācijas smaku. Savukārt amatpersonas, ar kurām portāls sazinājās, teicās neko nezinot par smirdēšanu šajā mikrorajonā.

TVNET lasītāja Zane rakstīja: "Labdien! Rakstu jums saistībā ar portālā iepriekš bijušajām tēmām par smakām dažādās Latvijas vietās. Gribu norādīt, ka arī Pļavniekos, īpaši vakarā, parādās (bet arī pa dienu ir) ļoti specifiska smaka. Tāda sajūta, ka kanalizācija kaut kur būtu „iznākusi uz āru”.

Šī smaka parādās periodiski. Tāpat kā situācijā ar brīvostas teritoriju, vakarā nevar normāli atvērt logu, lai izvēdinātu dzīvokli, jo

uzreiz rodas sajūta, ka kāds būtu nokārtojis savas dabiskās vajadzības manā istabā.

Arī lasītājs alex informēja par neciešamo smaku: "Visi Pļavnieki no Deglava ielas sākuma līdz beigām tvaņo pēc kanalizācijas (nezinu, kā smaržo nafta), un tā katru vakaru, bija arī brīdis, kad pa dienu tā smaka stāvēja."

Atbildīgie rausta plecus

Savukārt Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes darbiniece Dace Danilāne sarunā ar portālu TVNET sacīja, ka pirmo reizi dzird par šādu smirdēšanu Pļavniekos. Arī iedzīvotāji neesot sūdzējušies.

Viņa ieteica sazināties ar Lielrīgas reģionālo vides pārvaldi vai arī uzņēmumu "Rīgas ūdens", kuram varētu būt vairāk informācijas par smirdēšanas avotiem.

Danilāne pieļāva, ka smirdēšana varētu būt saistīta ar bojājumiem kādā lokālajā notekūdeņu attīrīšanas sistēmā.

Arī Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes direktora vietnieks Māris Strautmanis sarunā ar portālu TVNET atzina, ka nav dzirdējis par šo smirdēšanu. Nav arī saņemtas iedzīvotāju sūdzības par to.

Viņš norādīja, ka

jebkura saimnieciskā darbība radīs arī smakas, it sevišķi šajā karstajā laikā.

Arī Vecrīgā un dažādās citās pilsētas vietās regulāri smirdot.

Strautmanis pieļāva dažādus smakošanas cēloņus, piemēram, remontdarbi, applūdušo pagrabu atsūknēšana, kanalizācijas lūku atstāšana vaļā.

"Rīgas ūdens" meklē smirdēšanas cēloni

Savukārt "Rīgas ūdens" preses sekretārs Artūrs Mucinieks norādīja, ka pēc portāla TVNET lasītāju izteiktajām sūdzībām par smakošanu Pļavniekos trešdienas rītā speciāli braucis pa Deglava ielu, taču nekādu smaku nav jutis. Trešdien šo ielu pārbaudīja arī "Rīgas ūdens" speciālisti un pārliecinājās, ka viss ir kārtībā.

Vai vainīgs kanalizācijas akas vāks?

Kā biežākos smakošanas cēloņus, par ko iedzīvotāji sūdzas, Mucenieks minēja problēmas ar kādu kanalizācijas akas vāku. Tas varētu būt nehermētiski noslēgts, no tā varētu būt izlūzis gabals vai arī vāks varētu būt pat nozagts. Tāpat problēmas varētu būt radušās ar neattīrīto rīdziņu netālu no Deglava tilta. Par to gan atbildīga Ceļu pārvalde.

Ziņojiet uzreiz! 

Viņš aicināja iedzīvotājus, jūtot nepatīkamu smaku, uzreiz par to ziņot pa "Rīgas ūdens" informatīvo tālruni 80002122. Saņemot konkrētas sūdzības, "Rīgas ūdens" darbinieki pēc iespējas ātrāk dosies uz smakošanas vietu un centīsies problēmu atrisināt, Mucinieks teica.

Ja arī Tev, portāla TVNET lasītāj, ir kāda problēma, kurai nespēj rast risinājumu, bet mēs varētu Tev palīdzēt, dod ziņu un, iespējams, kopīgiem spēkiem varēsim padarīt visu mūsu dzīvi labāku!

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu