KNAB: nesen ierosinātā lietā sagatavotais kukulis bija domāts policistam (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) apstiprina, ka nesen ierosinātajā lietā kāda uzņēmēja sagatavotais kukulis bija domāts nodošanai Valsts policijas izmeklēšanas iestādes amatpersonai.

KNAB 28.aprīļa paziņojumā presei norādīja, ka kāda komercuzņēmuma īpašnieks starpniekiem nodevis kukuli vairāku tūkstošu latu apmērā tālākai nodošanai izmeklēšanas iestādes amatpersonai, lai šīs iestādes lietvedībā esošajā krimināllietā tiktu pieņemts viņam labvēlīgs lēmums.

Tajā brīdī izmeklēšanas interesēs birojs neatklāja, kurai izmeklēšanas iestādes amatpersonai kukulis bija paredzēts, taču tagad KNAB runasvīrs Andris Vitenburgs aģentūrai BNS pastāstīja, ka kukulis iedots starpniekiem tālākai nodošanai amatpersonai no Valsts policijas izmeklēšanas iestādes.

KNAB paziņojumā arī norādīja, ka komercuzņēmuma īpašnieks ir pieņemts darbā arī kā Valsts policijas reģionālās pārvaldes darbinieks, kurš faktiski nav veicis amata pienākumus, bet ir saņēmis atalgojumu.

Valsts policijas reģionālās pārvaldes personāla vadības nodaļas priekšnieks, izmantojot savu dienesta stāvokli, iespējams, nodrošinājis personai amatu Valsts policijā un atbalstījis viņu naudas līdzekļu izkrāpšanā.

KNAB uzņēmuma īpašnieku atzinis par aizdomās turēto kukuļdošanā un krāpšanā, divas privātpersonas – kukuļošanas starpniecībā, Valsts policijas reģionālās pārvaldes personāla vadības priekšnieku – dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un krāpšanas atbalstīšanā.

Saistībā ar notikušo Valsts policijas Iekšējās drošības birojā sākta pārbaude. Fiktīvais darbinieks skaitījies iecirkņa inspektors, bet ar personāla jautājumiem saistītā amatpersona ir vecākais inspektors. Abi ir no Latgales.

Vai šajā lietā ir iesaistīts čečenu izcelsmes uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs, pagaidām precīzu ziņu nav.

Portāls «pietiek.com» šonedēļ vēstīja, ka Abdulmuslimova pratināšana, ko 25.aprīlī vairākas stundas veica KNAB, ir saistīta ar kriminālprocesu, ko birojs sācis par kukuļa došanu policijas amatpersonai. Turklāt portālam zināms, ka KNAB šī kriminālprocesa ietvaros Abdulmuslimovu ne vien nopratinājis, bet arī atsevišķos ar viņu saistītos īpašumos veicis kratīšanu.

Savukārt portāls «kompromat.lv» pagājušajā nedēļā rakstīja, ka KNAB nopratinājis arī bijušo Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieku un 10.Saeimas deputātu Imantu Jāni Bekešu un viņa nopratināšana ir saistīta ar Abdulmuslimovu. KNAB pēc nopratināšanas Bekešu atbrīvojis.

KNAB abu portālu rakstīto aģentūrai BNS nekomentēja. Arī Abdulmuslimova advokāts Oskars Rode aģentūrai BNS sacīja, ka, ņemot vērā, ka parakstījies par informācijas neizpaušanu, viņš komentārus nevarot sniegt.

Uz tālruņa zvaniem neatbild arī Bekešs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu