Policija dežūrē ar sarakstītiem plāksteriem (131)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto no "1188" 360 grādu kartes

Saistībā ar portāla TVNET tuvojošos desmit gadu jubileju, esam aktualizējuši jautājumu par satiksmi galvaspilsētā. Pie TVNET vērsās lasītāja Vita un lūdza palīdzību saistībā ar satiksmes problēmām pie Rīgas Zoo dārza. Portāls TVNET sazinājās ar atbildīgās iestādes pārstāvi. Viņa aicināja autovadītājus pirms auto novietošanas pārdomāt, vai noteikumi atļauj mašīnu stāvēšana šajā vietā un neatstāt tur auto tikai tādēļ, ka citi braucēji tā darījuši.

Policijas "rekets" pie zooloģiskā dārza

Vita rakstīja: "Izlasīju Mārtiņa stāstu par nelikumīgo dzelteno līniju un nolēmu arī jums nosūtīt kārtējo pilienu lūgumā pie Zoo salikt normālas zīmes un uzkrāsot dzelteno līniju.

Tur tiek nepārtraukti sodīti iebraucēji no reģioniem - pamatā ģimenes ar maziem bērniem, kuri nenoorientējas tajā burzmā, pilsētas attālumos un sistēmā.

Zoo gadiem ilgi jau ir lielceļa laupītāju perēklis, un uzskatu, ka vienreiz tam būtu jāpieliek punkts un jāatsijā tīšie pārkāpēji no netīšajiem, nevis jāražo papīru kalni, bet reāli jāveido satiksmes dalībniekiem draudzīga vide. Kas slikts notiks, ja pie Zoo uzkrāsos dzeltenās līnijas un saliks pārskatāmas zīmes? (Ja neskaita to, ka ienesīga naudas kāstuve pazudīs.) Kāds prieks un vēlme atgriezties var būt laucinieku ģimenei, kad pēc Zoo apmeklējuma ielas malā mašīnai ir plāksteris par 30 latiem???

Tas ir ārprāts, kas tur pašlaik notiek, kad policija tur vienkārši dežurē ikdienā ar jau sarakstītiem plāksteriem! Ja mašīnu apzināti liktu pie dzeltenās līnijas, tad tas būtu pārkāpums, ar ko cilvēks jau rēķinās. Bet tur zīmju NAV. Un metramēru, lai nomērītu 10 metrus aiz pieturas, arī cilvēki līdzi tomēr parasti nevadā ... dzeltenā līnija un zīmes šo problēmu atrisinātu uzreiz!"

Ko atbild atbildīgā iestāde?

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Ieva Prauliņa skaidroja, ka Meža ielas posmā no Kokneses prospekta līdz autobusu apgriešanās vietai automašīnu apstāšanās un stāvēšana ir aizliegta, par ko informē ceļa zīmes „Apstāties aizliegts”.

Pieturās stāvēt aizliegts! 

Viņa atgādināja, ka pēc Ceļu satiksmes noteikumiem sabiedriskā transporta pieturvietās novietot automašīnu stāvēšanai ir aizliegts jebkurā gadījumā. Automašīnām aizliegts apstāties un stāvēt tuvāk par 25 metriem pirms un 10 metriem aiz sabiedriskā transporta pieturvietas zīmes.

"Tā kā pieturvieta atrodas ceļa zīmju „Apstāties aizliegts” darbības zonā, tad arī apstāšanās šeit ir atļauta tikai sabiedriskajam transportam," viņa skaidroja.

Dzelteno līniju nevar uzklāt

Sabiedriskā transporta pieturvietās nepārtraukto dzelteno līniju nevar pielietot, jo tādā gadījumā pieturvietā nedrīkstētu apstāties arī sabiedriskais transports, Prauliņa norādīja.

Departaments aicina autovadītājus nerīkoties impulsīvi, redzot, ka citi automobiļi stāv ielas malā, bet pārdomāt, vai stāvēšana pēc noteikumiem šajā vietā ir atļauta.

Prauliņa arī informēja, ka fotogrāfijā redzamā dzeltenā līnija pirms pieturvietas ir uzklāta patvarīgi, nesaskaņojot ar Rīgas domes Satiksmes departamentu. Pēc departamenta pasūtījuma tuvākajā laikā to demarķēs par pašvaldības naudu un pēc tam, kad būs noskaidrota vainīgā persona, rēķinu nosūtīs vainīgajam.

Ziņo par šaubīgām ceļa zīmēm!

Satiksmes departamenta pārstāve aicināja Rīgas iedzīvotājus ziņot par priekšlikumiem saistībā ar kādu ceļa zīmju vai citu satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu nepieciešamību uz pilsētas ielām.

"Tāpat aicinām iedzīvotājus ziņot par aizdomīgām vai šaubīgām ceļa zīmēm, ceļa horizontālajiem apzīmējumiem vai ātrumvaļņiem galvaspilsētā, jo diemžēl ir gadījumi, ka cilvēki patvarīgi uzstāda satiksmes organizācijas tehniskos līdzekļus, tādējādi ne vien pārkāpjot valsts normatīvos aktus, bet arī radot mulsinošas un arī bīstamas situācijas citiem satiksmes dalībniekiem," viņa klāstīja.

Neklusē!

Ja arī Tu esi saskāries ar līdzīgām vai pavisam citādām mulsinošām situācijām uz ceļa vai citviet, bet atbildīgās amatpersonas par to neliekas ne zinis, lūdzu, neklusē! Dari to zināmu portālam TVNET un mēs mēģināsim Tev palīdzēt ar medija spēku!

Komentāri (131)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu