Dienu pirms Putina inaugurācijas opozīcijai atļauj rīkot mītiņu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas mērija atļāvusi opozīcijai svētdien Krievijas galvaspilsētā rīkot gājienu «Miljonu maršs» un mītiņu ar dalībnieku skaitu līdz 10 tūkstošiem cilvēku, ceturtdien paziņoja viens no protesta akcijas organizētājiem Sergejs Udaļcovs no «Kreisās frontes».

«Tikko runājām pa telefonu ar ar mērijas pārstāvjiem. Viņi ierosināja rīkot akciju Jakimankas ielā un Bolotnajas laukumā ar dalībnieku skaitu līdz 10 tūkstošiem cilvēku,» aģentūrai «Interfax» pastāstīja Udaļcovs.

Viņš sacīja, ka akcijas organizētājiem šāds ierosinājums esot pieņemams.

Savā kontā mikroblogošanas vietnē «Twitter» Udaļcovs raksta, ka mērijā apsolīts rakstisku atļauju pasākuma rīkošanai izsniegt piektdien.

«Oficiāls papīrs būs rīt. Pulcēšanās pulksten 15 [14 pēc Latvijas laika] Kalugas laukumā,» raksta Udaļcovs.

Iepriekš akcija rīkotāji bija iecerējuši, ka gājiens notiks pa Tveras ielu, bet mītiņš - Manēžas laukumā.

Pirms pusotras nedēļas Udaļcovs paziņoja, ka « Miljonu gājienā» Maskavā ieradīsies apmēram 20 tūkstoši cilvēku no citiem Krievijas reģioniem vien.

Ideju par « Miljonu gājiena» rīkošanu Udaļcovs pauda 10.martā mītiņā Maskavas Jaunā Arbata ielā, kas bija vērsts pret prezidenta vēlēšanu rezultātiem, ar kuriem par 4.martā notikušo vēlēšanu uzvarētāju tika pasludināts premjerministrs Vladimirs Putins.

Pirmdien notiks Putina inaugurācijas ceremonija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu