Munkevicu patur apcietinājumā un tiesās Jūrmalā (16)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ģenerālprokuratūra piektdien nodevusi Jūrmalas tiesai krimināllietu, kurā bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics apsūdzēts par 5000 latu kukuļa došanu saistībā ar Jūrmalas mēra neuzticības balsojumu 20.maijā plānotajā domes sēdē.

Prokurore Velta Zaļūksne pastāstīja, ka Jūrmalas pilsētas tiesai lieta nodota, pamatojoties uz Kriminālprocesa likumu, kas noteic, ka krimināllietu izskata tiesa, kuras darbības rajonā izdarīts noziedzīgs nodarījums.

Munkevicam lietā apsūdzība uzrādīta par kukuļdošanu valsts amatpersonai personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Šāda apsūdzība arī uzrādīta Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklim Normundam Pīrantam.

Munkevica advokāts Aivo Leimanis nesen bija vērsies pie izmeklēšanas tiesneša Centra rajona tiesā, lai tiktu atcelts apcietinājums Munkevicam, jo, pēc advokāta domām, vairs nepastāv nekādi objektīvi apstākļi, kāpēc klientam jāatrodas cietumā.

Centra rajona tiesas pārstāve Ingrīda Ņeveska teica, ka ceturtdien tiesnesis advokāta pieteikumu noraidījis. Ņemot vērā, ka pašu krimināllietu prokuratūra nodevusi Jūrmalas tiesai, uzraudzības lieta tikmēr piektdien tiks nodota šai tiesai, kas tālāk ir tiesīga lemt, vai Munkevicam arī turpmāk jāatrodas apcietinājumā.

14.jūlijā bija iecerēts pārskatīt turpmāku apcietinājuma nepieciešamību Pīrantam, taču lieta tiks noņemta no izskatīšanas, jo arī viņa uzraudzības lieta tiks nodota Jūrmalas tiesai.

KNAB iepriekš informēja, ka amatpersonas mēģināja nodrošināt labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot 5000 latu un amatu kādam Jūrmalas pilsētas domes deputātam par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs. Jau izskanējis, ka kukulis piedāvāts "Jaunā laika" deputātei Ivetai Blauai.

Kukulis piedāvāts, mēģinot panākt, lai kukuļdevēja interesēs domes sēdē nodrošinātu labvēlīgu rezultātu mēra uzticības balsojumā.

Abas aizdomās turētās personas joprojām atrodas apcietinājumā.

Kriminālprocess tika sākts maijā. Lūgts paskaidrot, kāpēc izdevies tik samērā ātri pabeigt izmeklēšanu, kas kukuļošanas lietās nav bieži, Vitenburgs atbildēja, ka pašlaik ir izdevies savākt pārliecinošus pierādījumus, lai lūgtu sākt kriminālvajāšanu.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu