Slokas ielā 12. Pirms un pēc (80)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Tuvojas portāla TVNET desmit gadu dzimšanas diena. Saistībā ar to esam nolēmuši un pamazām veicam desmit labus darbus. Viens no tiem ir palīdzēšana lasītājam Mārtiņam. Blakus viņa mājai Rīgā, Slokas ielā, jau gadiem ielas malā bija uzkrāsota dzeltenā līnija, kas aizliedz automašīnām šajā vietā stāvēt. Lai gan Mārtiņš noskaidroja, ka līnijas uzklāšana nav likumīga, tomēr tikai pēc portāla TVNET publikācijas līnija tika demarķēta. Pagaidām gan nav skaidrs, kurš to izdarījis...

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pievienots aculiecinieku teiktais

Portāls TVNET novēroja, ka nelikumīgā dzeltenā līnija pazuda dažas dienas pēc TVNET rakstiem par šo tēmu - iepriekšējā nedēļas nogalē. Lai noskaidrotu, kā notiek nelikumīgo ceļu apzīmējumu demarķēšana, TVNET sazinājās ar Rīgas domes Satiksmes departamentu.

Tā komunikācijas speciāliste Ieva Prauliņa portālam TVNET atklāja - pirmdien, kad pēc departamenta pasūtījuma darbu veicēji devās patvarīgi uzklāto apzīmējumu demarķēt, kāds jau bija to demarķējis.

Viesnīca jau ilgu laiku karoja ar apkārtējiem iedzīvotājiem, lai tie neliktu savas mašīnas pie viesnīcas, stāstīja TVNET lasītājs
Viesnīca jau ilgu laiku karoja ar apkārtējiem iedzīvotājiem, lai tie neliktu savas mašīnas pie viesnīcas, stāstīja TVNET lasītājs Foto: TVNET

1. jūlijā policija informēja, ka par šo lietu ir sastādīts apskates protokols, kas kvalificēts pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 140. panta "Ceļu aizsardzības noteikumu pārkāpšana" pirmās daļas.

Policija arī informēja, ka iespējamais vainīgais ir uzaicināts parakstīt protokolu un sniegt paskaidrojumus. Tā kā izmeklēšana vēl turpinās, departaments bija paredzējis šo līniju pirmdien demarķēt par pašvaldības naudu un pēc tam rēķinu iesniegt vainīgajam.

Viesnīcā neziņā, kurš līniju notīrīja

Savukārt viesnīcā “Slokas OK Hotel”, kuru Mārtiņš tur aizdomās par nelikumīgās līnijas uzklāšanu, portālam TVNET apgalvoja, ka neko nezina par līnijas demarķēšanu.

Lai arī dzeltenā līnija atrodas pie pašām viesnīcas durvīm, tās darbinieki neesot redzējuši, kas līniju nodzēsis.

Bet ko stāsta aculiecinieki?

Savukārt blakus esošās mājas iedzīvotāji portālam TVNET pastāstīja, ka trīs vīrieši ar šļūteni brīvdienās mazgājuši apmalīti. Savukārt pirmdien vīrieši civilās drēbēs krāsojuši apmalīti ar melnu krāsu.

Tā Slokas ielā izskatījās pirms dažām dienām. Lai arī līnija uzkrāsota nelikumīgi, policisti sodīja autovadītājus, kuri pie tās novietoja savus auto. Turklāt Mārtiņš novēroja, ka arī paši policisti šajā vietā pārkāpj noteikumus
Tā Slokas ielā izskatījās pirms dažām dienām. Lai arī līnija uzkrāsota nelikumīgi, policisti sodīja autovadītājus, kuri pie tās novietoja savus auto. Turklāt Mārtiņš novēroja, ka arī paši policisti šajā vietā pārkāpj noteikumus Foto: TVNET lasītāja foto

Autovadītājs lūdz palīdzību!

Portāls TVNET jau vēstīja par lasītāja Mārtiņa situāciju. Ceļu policija autobraucējam noteica sodu par mašīnas novietošanu neatļautā vietā - pie dzeltenās līnijas. Taču šoferis uzskata - tā kā līnija ir nelikumīga, sods nebūtu jāmaksā. Turklāt paši ceļu policisti iecienījuši savu auto novietošanu šajā vietā, neievērojot noteikumus un neieslēdzot automašīnām bākugunis vai skaņas signālu.

Mārtiņš noteikto soda naudu pārsūdzēja, taču Ceļu policijā viņam atbildēja, ka braucējam apzīmējumi un zīmes ir jāievēro, pat ja tās ir nelikumīgi uzklātas. Tādējādi noteikto soda naudu viņam neatcēla. 

Sods jāmaksā, pat ja apzīmējums ir nelikumīgs

Mārtiņš grasījās vērsties tiesā par šādu Ceļu policijas atbildi, taču noskaidroja, ka līdzīgos gadījumos tiesa nospriedusi - sods vienalga ir jāmaksā, kaut arī ceļa apzīmējums bijis nelikumīgs. Sīkāku situācijas izklāstu - Mārtiņa viedokli par šo situāciju, kā arī viņa saraksti ar Satiksmes departamentu un Ceļu policiju, lūdzu, lasi šā raksta Resursos.

Ja arī Tev ir līdzīgas vai cita veida problēmas, kurās risinājumu saviem spēkiem vairs nevari atrast, aicinām vērsties pie portāla TVNET - centīsimies palīdzēt!

Komentāri (80)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu