Abdulmuslimova aizturēšana neesot saistīta ar «Latvenergo» lietu (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Čečenu izcelsmes uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs vakar drīz vien pēc aizturēšanas atbrīvots un devies mājās, apstiprināja advokāts Oskars Rode.

Advokāts arī atzina, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku veiktās procesuālās darbības ar Abdulmuslimovu neesot saistītas ar «Latvenergo» amatpersonu lietu, kuras materiāli tika nopludināti medijiem.

Jautāts, vai aizturēšana bija saistīta ar kādu citu lietu, par kuru plašsaziņas līdzekļi jau agrāk vēstījuši, Rode atzīmēja, ka viņš īpaši čakli neseko līdzi mediju ziņām, tomēr par lietu, saistībā ar kuru tika aizturēts Abdulmuslimovs, viņš nekad agrāk neesot dzirdējis.

Aizturēšanas iemesli joprojām nav precīzi zināmi

Kā ziņots, KNAB darbinieki vakar aizturēja Abdulmuslimovu. Viņa aizturēšanas iemesli joprojām nav precīzi zināmi. Vairākus lielus pārtikas pārstrādes un citu nozaru uzņēmumus apvienojošā holdinga «AB Holding» vadītājs un līdzīpašnieks tika aizturēts policijas ēkā, kas atrodas Rīgā, Gaujas ielā.

KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks iepriekš žurnālistiem Abdulmuslimova aizturēšanas faktu ne apstiprināja, ne noliedza, netieši gan apliecinot, ka birojs ir veicis kādas kriminālprocesuālas darbības.

Streļčenoks bija izvairīgs, atbildot arī uz jautājumu, vai saistībā ar kādām Abdulmuslimova iespējamām noziedzīgām darbībām ir sākts kriminālprocess. Tiesa, kriminālprocesuālas darbības var veikt tikai kriminālprocesa ietvaros.

Pie Abdulmuslimova veikta kratīšana

Savukārt Latvijas Televīzijai vakar bija izdevies nofilmēt brīdi, kā Abdulmuslimovs tiek ievests KNAB telpās. Kā ziņoja raidījums «Panorāma», pie Abdulmuslimova veikta arī kratīšana.

Mediji iepriekš vēstījuši, ka Abdulmuslimovs ilgstoši bijis tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā, pārbaudīta arī viņa saistība ar iespējamu neatļautu politisko partiju finansēšanu.

Adulmuslimovs pērn organizēja sava kaimiņa, partijas «Vienotība» biedra Gata Kokina, vizīti Londonā pie «Latvijas Krājbankas» bijušā īpašnieka Vladimira Antonova. «Vienotība» pēc tam nosodīja Kokina rīcību, kas esot bijusi «krasā pretrunā ar tiesiskas valsts principiem un radīja patiesībai neatbilstošus priekšstatus par procesiem saistībā ar «Latvijas Krājbanku»».

Intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» Abdulmuslimovs martā stāstīja, ka pēc iesaistīšanās «Latvijas Krājbankas» jautājuma risināšanā sākusies «masīva» viņa uzņēmumu pārbaude, kaut arī iepriekšējā plānotā pārbaude bija tikko beigusies.

Iesaistīts vairākos publiskos incidentos

Pēdējā laikā Abdulmuslimovs bijis iesaistīts vairākos publiskos incidentos - Rīgas lidostā viņam un Antonova tēvam Aleksandram Antonovam bija konflikts ar citu čečenu izcelsmes uzņēmēju Arbi Indorbajevu, bet kādā Rīgas restorānā Adulmuslimovs konfliktējis ar apsardzes firmas «TM Security» īpašnieku Mārtiņu Tenbergu.

Adulmuslimova dibinātais «AB Holding» apvieno tādus uzņēmumus kā «Rēzeknes gaļas kombināts», «Daugavpils gaļas kombināts», «Karavela», «Ventspils zivju konservu kombināts» u.c. Savukārt kopā ar uzņēmēju Vasiliju Meļņiku viņam pieder SIA «Baltijas marka».

«AB Holding» padomes priekšsēdētājs ir polittehnologs Jurģis Liepnieks. Padomē darbojas arī bijušais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, «Rēzeknes gaļas kombināta» līdzīpašnieks Guntis Piteronoks un zivjrūpnieks Andris Bite. Vienīgais «AB Holding» valdes loceklis ir Abdulmuslimovs.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu