Prokurors iesniedz protestu brāļu Hristoforidi lietā (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārsūdzēts Jelgavas tiesas spriedums kukuļņemšanas krimināllietā, kurā pirmās instances tiesa par vainīgiem atzinusi bijušo Tukuma policistu Denisu Hristoforidi, kā arī Ati Celmu un Raiti Pastoru, bet attaisnojusi bijušo policistu Pāvelu Hristoforidi, informēja Jelgavas tiesas priekšsēdētāja palīdze Dace Šmēdiņa.

13.aprīlī Zemgales tiesas apgabala prokuratūra šajā lietā iesniegusi protestu, bet 18.aprīlī sūdzības iesnieguši Pastors un viņa aizstāvis Gints Baraka, kā arī Celms un viņa aizstāvis Artūrs Zvejsalnieks. Lai gan tiesā par to vēl nebija saņemta informācija, tiesas spriedumu esot pārsūdzējis arī D.Hristoforidi, informēja viņa advokāts Regnārs Jansons.

Zemgales tiesas apgabala prokuratūra, kas šajā lietā uztur valsts apsūdzību, iesniegusi protestu sprieduma daļā par attaisnoto personu P.Hristoforidi, informēja Zemgales tiesas apgabala virsprokurors Dainis Mālmanis. «Prokurors iesniedza protestu tāpēc, ka viena persona ir attaisnota,» norādīja Mālmanis.

Savukārt D.Hristoforidi advokāts Jansons skaidroja, ka spriedums pārsūdzēts, jo nav pierādīta viena no divām lietas epizodēm, proti, par kukuļa piedāvāšanu un pieņemšanu policijas iecirknī, kas tiek inkriminēta D.Hristoforidi un Celmam.

Jau ziņots, ka 14.februārī Jelgavas tiesā tika nolasīts spriedums, kurā trim apsūdzētajiem piemēroja cietumsodu, bet P.Hristoforidi attaisnoja.

Šmēdiņa iepriekš informēja, ka saskaņā ar saīsināto spriedumu tiesa nolēma D.Hristoforidi atzīt par vainīgu kukuļņemšanā un sodīt viņu ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, konfiscējot mantu. Vienā epizodē D.Hristoforidi tika attaisnots apsūdzības daļā par kukuļa pieprasīšanu.

Arī Celmu tiesa nolēma atzīt par vainīgu kukuļa pieprasīšanā un sodīt viņu ar brīvības atņemšanu uz trim gadiem un sešiem mēnešiem, konfiscējot mantu.

Līdzīgā apsūdzībā Pastoru tiesa nolēma atzīt par vainīgu un sodīt arī viņu ar brīvības atņemšanu uz trim gadiem un sešiem mēnešiem. Vienā no vairākām epizodēm Pastoru tiesa nolēma attaisnot.

Savukārt P.Hristoforidi tiesa nolēma atzīt par nevainīgu un attaisnot, paredzot atcelt arī šajā lietā piemēroto drošības līdzekli.

D.Hristoforidi, Celmam un Pastoram tiesa arī nolēma grozīt šajā lietā piemērotos drošības līdzekļus. Līdz šim piemēroto līdzekli - uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā, aizliegums pildīt Valsts policijas amatpersonas pienākumus - nolemts grozīt uz apcietinājumu un atstāt, līdz spriedums stāsies spēkā.

Tas nozīmē, ka apcietināti tiek Pastors un Celms, līdz spriedums par cietumsodu stāsies spēkā, savukārt brāļi Hristoforidi, kā ziņots, turpina atrasties apcietinājumā saistībā ar Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietu.

Šis kriminālprocess tika sākts pēc tam, kad 2009.gada 23.augustā D.Hristoforidi tika pieķerts 100 eiro (70 latu) kukuļa prasīšanā no kādas autovadītājas.

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors Pāvels Sondors vēlāk norādīja, ka lietā ir divas epizodes un, viņa skatījumā, ir savākts pietiekams pierādījumu daudzums, lai apsūdzētos varētu atzīt par vainīgiem. Visi četri apsūdzētie savu vainu ar kukuļņemšanu saistītajos noziegumos gan iepriekš noliedza.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu