Bērziņš pensijā pērn saņēmis 55 tūkstošus latu (457)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Andris Bērziņš pēdējā gada laikā ir realizējis obligācijas, palielinājis viņam piederošo nekustamo īpašumu skaitu, kā arī joprojām ir viena no turīgākajām valsts amatpersonām, kuras naudas uzkrājumi ir tuvi diviem miljoniem latu, bet aizdevumi citiem pārsniedz vienu miljonu latu, liecina Valsts ieņēmumu dienestam (VID) iesniegtā amatpersonas deklarācija.

Naudas uzkrājumi veido 1,759 miljonus latu

Algā kā Valsts prezidents viņš pērn ir saņēmis 15,3 tūkstošus latu, bet vēl kā Saeimas deputāts ‒ 9,6 tūkstošus latu. Savukārt pensijā pērn viņš saņēmis 55 tūkstošus latu.

Kopumā Bērziņa skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumi veido 1,759 miljonus latu. Skaidrā naudā Valsts prezidents glabā nelielu naudas apmēru ‒ 500 latu un 1000 eiro. Taču «SEB bankā» viņam ir noguldīti 25,3 tūkstoši latu, 30,6 tūkstoši ASV dolāru (aptuveni 16 tūkstoši latu) un 2,442 miljoni eiro (1,7 miljoni latu). Procentos par noguldījumiem bankā pērn Bērziņš saņēmis 18,5 tūkstošus latu.

Prezidentam kopumā pieder 41 nekustamais īpašums

Prezidentam kopumā pieder 41 nekustamais īpašums ‒ dzīvoklis Rīgā, zeme un ēkas Līgatnes, Nītaures, Drabešu un Kolkas pagastā, zemesgabali Kolkas, Vecpiebalgas, Glūdas, Drabešu, Nītaures, Zaubes, Vecpiebalgas, Variešu, Ļaudonas, Limbažu, Krimuldas, Ķekavas pagastā, kā arī Amatas un Ādažu novadā. Tostarp pagājušā gada laikā Bērziņš ir pārdevis divus viņam piederošus zemesgabalus, bet klāt iegādājies sešus Vecpiebalgas pagastā un Amatas novadā. No īpašumu pārdošanas Bērziņš deklarācijā uzrādījis 44 tūkstošu latu ienākumus.

Pērn Bērziņš ir arī realizējis viņam piederošas parādzīmes, par to saņemot 310,8 tūkstošus eiro (218,4 tūkstošus latu). No vērtspapīriem viņam joprojām pieder obligācijas 20 tūkstošu eiro (14 tūkstošu latu) vērtībā.

Valsts prezidentam pieder zemnieku saimniecība «Kājiņas» un kapitāla daļas 6,5 tūkstošu latu vērtībā SIA «Vaļņu nams 11».

No transporta līdzekļiem viņam joprojām pieder 2008.gada izlaiduma «Mercedes Benz», kā arī divi traktori ‒ 1992.gada izlaiduma T25 un 1995.gada izlaiduma LTZ55A.

Deklarācijā uzrādījis arī desmit aizdevumu

Valsts prezidents pagājušā gada deklarācijā uzrādījis arī kopumā desmit aizdevumu. Latu izteiksmē tie kopā veido 1,067 miljonus latu. Tas ir nedaudz vairāk kā iepriekšējā gada ienākumu deklarācijā uzrādītie aizdevumi 1,004 miljonu latu apmērā.

Pērn Valsts prezidents ziedojis Nītaures vidusskolai, Siguldas Valsts ģimnāzijai, Medumu vidusskolai, Cēsu Valsts ģimnāzijai un Viļānu vidusskolai.

Komentāri (457)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu