ANO prasa Sīrijai ievērot termiņu miera plāna ieviešanai (11)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO Drošības padome ceturtdien izplatījusi paziņojumu, kurā Sīrija tiek mudināta «nekavējoties rīkoties», lai nodrošinātu, ka līdz 10.aprīlim no protestu pārņemtajām pilsētām tiek izvesti valdošā režīma spēki.

Paziņojumā arī pausts atbalsts ANO un Arābu līgas īpašā sūtņa Kofi Annana sagatavotajam miera plānam.

Annans paziņojis, ka Sīrijas prezidents Bašars al Asads piekritis līdz 10.aprīlim ieviest viņa piedāvāto miera plānu - no lielākajām pilsētām izvest karavīrus un smagos ieročus.

Ja tas tiks izdarīts, Annans valdības un opozīcijas spēkiem dos 48 stundas laika, lai pārtrauktu savstarpējos uzbrukumus. Drošības padomes paziņojumā Sīrija arī aicināta ik dienu uz divām stundām pārtraukt karadarbību, lai varētu tikt piegādāta humānā palīdzība.

Balstoties uz Annana ziņojumiem par Sīrijā panākto progresu, padome «izvērtēs turpmākos soļus», teikts paziņojumā. Rietumvalstis gan paudušas skeptisku attieksmi pret Sīrijas režīma solījumiem iekļauties noteiktajā termiņā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu