SAB: žurnālista sašaušana profesijas dēļ - tas ir nopietni (25)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Preses brīvība ir viena no svarīgākajām brīvībām, un situācija būs vērtējama kā ļoti nopietna, ja izrādīsies, ka uzbrukums žurnālistam Leonīdam Jākobsonam veikts viņa profesijas dēļ, ceturtdienas vakarā Latvijas Televīzijas raidījumā «Panorāma» atzina Satversmes Aizsardzības biroja vadītājs Jānis Kažociņš.

Birojam žurnālists Leonīds Jākobsons ir pazīstams un bijusi pazīstama arī portāla «kompromat.lv» darbība.

«Mēs viņu pazīstam un šis cilvēks mums ir zināms, kā arī viņa darbs »kompromat.lv«. Jebkurā gadījumā, kad kādu cilvēku sašauj, vai tas ir žurnālists vai kāds cits, tas ir satraucošs gadījums. Ja izrādītos, ka viņš ir sašauts tāpēc, ka ir žurnālists, tas būtu daudz, daudz nopietnāk, jo preses brīvība ir viena no svarīgākajām brīvībām, kas mums ir,» sacīja Kažociņš.

Viņš uzsvēra, ka tiesībsargājošajām iestādēm un visiem, kas vien var palīdzēt, ir jādara viss, lai atklātu iemeslus un vainīgos.

Kažociņš nekomentēja, vai Jākobsons ir bijis viens no posmiem, kas specdienestiem savulaik ļāva izgaismot vienu no Krievijas vēstniecības diplomātiem, kuru par spiegošanu vēlāk izraidīja.

Jau ziņots, ka Rīgas centrā ceturtdien sašauts žurnālists Leonīds Jākobsons. Viņš ievietots Stradiņa slimnīcā, un viņa stāvoklis ir stabils. Policija pagaidām nekādas versijas par uzbrukuma iemesliem nav izvirzījusi.

Žurnālists Jākobsons strādā portālā «kompromat.lv» un plašāk kļuva pazīstams, kad viņu pērn aizturēja policija par, iespējams, Rīgas mēra Nila Ušakova («Saskaņas centrs») elektroniskā pasta sarakstes publiskošanu.

Jākobsons daudz ir rakstījis par Daugavpils domes dažādiem, viņaprāt, aizdomīgiem darījumiem, aprakstījis Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes bijušā vadītāja Vladimira Vaškeviča krimināllietu, pēdējā laikā viņš rakstīja par radikāļa Jevgeņija Osipova ģimenes biznesu, tostarp, iespējams, pornofilmu uzņemšanu, kā arī izvirzījis versijas par čečenu diasporas pārstāvja Bislana Abdulmuslimova iespējamo saistību ar Latvijas politiskajiem spēkiem. Jākobsons arī aprakstījis miljonāra Borisa Rjazanska korupcijas lietu.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu