Loskutovs: Steidzami jāizvērtē "Rīgas satiksmes" darbs (47)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viena no pirmajām pašvaldības iestādēm, kurā būtu nepieciešama darbības revīzija, ir "Rīgas satiksme", uzskata partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) Rīgas mēra kandidāts Aleksejs Loskutovs.

Loskutovs pauda viedokli, ka katru gadu no pašvaldības kabatas uzņēmuma uzturēšanai tērēt miljoniem latu ir nesamērīgi. "Rodas iespaids, ka labāk būtu bijis atstāt savās darba vietās 600 konduktoru un nodrošināt viņiem visiem augstāko izglītību un citus labumus, nekā atlaist un valstij "uzgrūst" bezdarbniekus."

Bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājs ir novērojis, ka ļoti īsā laika posmā "Rīgas satiksme" iztērējusi milzīgus naudas līdzekļus viena veida kompostieru ieviešanā sabiedriskajā transportā un neilgi pēc tam e-talona ieviešanā.

"Faktiski kompostieri tika ieviesti, kad bija jau zināms, ka tuvākajā laikā tiks ieviests e-talons. Sistēmas izveide par 14 miljoniem latu ir fantastiska izšķērdība. Man ir pamats domāt, ka Rīgas un Latvijas speciālisti varētu šādu pašu sistēmu ieviest par krietni mazākiem līdzekļiem," minēja Loskutovs.

Pirmie darbi, kurus Loskutovs vēlētos īstenot, ja kļūtu par Rīgas mēru, būtu saistīti ar audita veikšanu visās Rīgas domes struktūrvienībās un uzņēmumos. "Ir nepieciešams noskaidrot, kā tiek un tika pieņemti lēmumi, un konstatēt trūkumus," sacīja Loskutovs.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu